spot_img
spot_img

Roditelji traže rješenje: Grijanje u Petoj osnovnoj školi problem već godinama

spot_img
spot_img

Vijeće roditelja danas se obratilo nadležnima tražeći u otvorenom pismu da se riješi problem grijanja u Petoj osnovnoj školi u Brčkom.

Ovo obraćanje prenosimo u cjelosti:

Poštovani, obraćamo Vam se (ponovo) sa Zahtjevom da se aktivno uključite u problematiku naše škole a vezano za zagrijavanje škole u zimskom periodu. Želimo Vas napomenuti (ako niste znali) da je naša škola jedina u gradskom području a možda i u sklopu kompletnog obrazovnog sistema Brčko distrikta koja se još uvijek zagrijava na ugalj.

Godinama zaposlenici i učenici (preko 600 osoba) ima problema u zimskom periodu jer učionice nisu dovoljno zagrijane.

Prije više od godinu dana smu uputili zahtjev da se ovaj problem konačno riješi, u školu da se uvede grijanje kao i u svim ostalim školama na mazut i da konačno zaposlenici i učenici imaju bar donekle pristojne uslove za rad i boravak.

Tada smo dobili uvjeravanja da je projekat u toku, da novac postoji i da ako slučajno ne stigne se završiti za prethodnu školsku godinu da ćemo 2023/2024. školsku godinu dočekati sigurno u zagrijanim prostorijama.

Međutim, ušli smo u šesti mjesec i ove godine, a da na tom polju nije urađeno apsolutno ništa što dovodi do situacije da će naša djeca i zaposlenici PONOVO provesti zimu u hladnim prostorijama.

Smatramo da je nemar i nezainteresovanost glavni razlog ovog problema i da je bilo volje ovaj problem se mogao riješiti puno ranije.

Prošle godine nismo poduzimali dodatne akcije, po pitanju ovog problema, jer smo imali uvjeravanja da će biti riješeno do kraja tekuće školske godine. U slučaju da početkom zimske sezone učionice budu kao i dosada nedovoljno zagrijane iskoristit ćemo sve Zakonom predviđene mogućnosti, a u krajnjem slučaju možemo odlučiti da ne šaljemo djecu u nezagrijane prostorije. Zdravlje djece i zaposlenih mora biti na prvom mjestu.

Nisu nam potrebna trivijalna obraćanja i obećanja potrebno je da se ovaj problem riješi jednom za sva vremena.

Nadamo se da će te imati dovoljno sluha da se angažujete po pitanju ovog gorućeg problema i prije početka školske godine riješite problem na zadovoljstvo svih.

S poštovanjem,

Predsjednik Vijeća roditelja
Eldin Huremović

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img