spot_img
spot_img

Родитељи траже рјешење: Гријање у Петој основној школи проблем већ годинама

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Вијеће родитеља данас се обратило надлежнима тражећи у отвореном писму да се ријеши проблем гријања у Петој основној школи у Брчком.

Ово обраћање преносимо у цјелости:

Поштовани, обраћамо Вам се (поново) са Захтјевом да се активно укључите у проблематику наше школе а везано за загријавање школе у зимском периоду. Желимо Вас напоменути (ако нисте знали) да је наша школа једина у градском подручју а можда и у склопу комплетног образовног система Брчко дистрикта која се још увијек загријава на угаљ.

Годинама запосленици и ученици (преко 600 особа) има проблема у зимском периоду јер учионице нису довољно загријане.

Прије више од годину дана сму упутили захтјев да се овај проблем коначно ријеши, у школу да се уведе гријање као и у свим осталим школама на мазут и да коначно запосленици и ученици имају бар донекле пристојне услове за рад и боравак.

Тада смо добили увјеравања да је пројекат у току, да новац постоји и да ако случајно не стигне се завршити за претходну школску годину да ћемо 2023/2024. школску годину дочекати сигурно у загријаним просторијама.

Међутим, ушли смо у шести мјесец и ове године, а да на том пољу није урађено апсолутно ништа што доводи до ситуације да ће наша дјеца и запосленици ПОНОВО провести зиму у хладним просторијама.

Сматрамо да је немар и незаинтересованост главни разлог овог проблема и да је било воље овај проблем се могао ријешити пуно раније.

Прошле године нисмо подузимали додатне акције, по питању овог проблема, јер смо имали увјеравања да ће бити ријешено до краја текуће школске године. У случају да почетком зимске сезоне учионице буду као и досада недовољно загријане искористит ћемо све Законом предвиђене могућности, а у крајњем случају можемо одлучити да не шаљемо дјецу у незагријане просторије. Здравље дјеце и запослених мора бити на првом мјесту.

Нису нам потребна тривијална обраћања и обећања потребно је да се овај проблем ријеши једном за сва времена.

Надамо се да ће те имати довољно слуха да се ангажујете по питању овог горућег проблема и прије почетка школске године ријешите проблем на задовољство свих.

С поштовањем,

Предсједник Вијећа родитеља
Елдин Хуремовић

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img