spot_img
spot_img

Родитељи пребацили дјецу из Локомотиве у ОРК “Перихел”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Иницијатива родитеља да своју дјецу која су донедавно тренирала у РК “Локомотива” пребаце код њиховог некадашњег Горана Шаренца, иначе тренера у ОРК “Perihel” Брчко, синоћ је озваничена.

Чак 14 дјечака кадетског узраста од укупно 16 колико их се одлучило на прелазак окупили су се у Сали основне школе на Илићки и одржали први тренинг са новим старим тренером.

“Доласку дјеце претходило је неколико родитељских састанака на којима су, у жељи да својој дјеци омогуће нормалне услове за тренирање и играње рукомета, покренули иницијативу да комплетан кадетски погон пређе у наш клуб. Пошто сам ја те све дјечаке раније тренирао, знао њихову жељу и вољу, као и љубав према рукомету, наравно да сам прихватио те приједлоге родитеља и дјечаци су од 4. фебруара 2021. године званично постали чланови ОРК “Perihel”, рекао нам је Шаренац.

Он се истовремено захвалио надлежним у Пододјељењу за спорт и културу који су изнашли термине за тренинге, што ће омогућити да ови дјечаци у спортском, и сваком другом погледу, наставе са нормалним одрастањем.

Говорећи о Клубу у коме је тренер, Шаренац је подсјетио да је заједно са другаром из играчких дана Драженом Стојановићем, тренутно голманом у тузланској “Слободи”, у мају 2019. године покренуо школу рукомета којој су дали веома занимљиво име “Perihel” у којој тренутно тренира 20 дјечака и дјевојчица.

“Након скоро двије године рада у оквиру школе, коју је од прољећа до почетка школске године у значајној мјери омела пандемија короне, одлучили смо да школу пререгиструјемо у клуб и укључимо у такмичење. У току су административни послови којима ћемо реализовати те наше намјере. У свему томе имамо несебичну и заиста велику подршку родитеља и наших пријатеља. Увјерен сам да ћемо се врло брзо показати и доказати како у напредку у раду са дјецом, тако и у организационом погледу”, рекао нам је Шаренац.

Иначе, perihel је ријеч грчког поријекла која у преводу значи најкраће растојање између неке планете и Сунца. У брчанском омладинском рукометном клубу “Perihel”, назив тумаче као најкраћи пут до спортских звијезда, али и пристојних и вриједних дјечака и добрих ученика.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img