spot_img
spot_img

Roditelji prebacili djecu iz Lokomotive u ORK “Perihel”

spot_img
spot_img

Inicijativa roditelja da svoju djecu koja su donedavno trenirala u RK “Lokomotiva” prebace kod njihovog nekadašnjeg Gorana Šarenca, inače trenera u ORK “Perihel” Brčko, sinoć je ozvaničena.

Čak 14 dječaka kadetskog uzrasta od ukupno 16 koliko ih se odlučilo na prelazak okupili su se u Sali osnovne škole na Ilićki i održali prvi trening sa novim starim trenerom.

“Dolasku djece prethodilo je nekoliko roditeljskih sastanaka na kojima su, u želji da svojoj djeci omoguće normalne uslove za treniranje i igranje rukometa, pokrenuli inicijativu da kompletan kadetski pogon pređe u naš klub. Pošto sam ja te sve dječake ranije trenirao, znao njihovu želju i volju, kao i ljubav prema rukometu, naravno da sam prihvatio te prijedloge roditelja i dječaci su od 4. februara 2021. godine zvanično postali članovi ORK “Perihel”, rekao nam je Šarenac.

On se istovremeno zahvalio nadležnim u Pododjeljenju za sport i kulturu koji su iznašli termine za treninge, što će omogućiti da ovi dječaci u sportskom, i svakom drugom pogledu, nastave sa normalnim odrastanjem.

Govoreći o Klubu u kome je trener, Šarenac je podsjetio da je zajedno sa drugarom iz igračkih dana Draženom Stojanovićem, trenutno golmanom u tuzlanskoj “Slobodi”, u maju 2019. godine pokrenuo školu rukometa kojoj su dali veoma zanimljivo ime “Perihel” u kojoj trenutno trenira 20 dječaka i djevojčica.

“Nakon skoro dvije godine rada u okviru škole, koju je od proljeća do početka školske godine u značajnoj mjeri omela pandemija korone, odlučili smo da školu preregistrujemo u klub i uključimo u takmičenje. U toku su administrativni poslovi kojima ćemo realizovati te naše namjere. U svemu tome imamo nesebičnu i zaista veliku podršku roditelja i naših prijatelja. Uvjeren sam da ćemo se vrlo brzo pokazati i dokazati kako u napredku u radu sa djecom, tako i u organizacionom pogledu”, rekao nam je Šarenac.

Inače, perihel je riječ grčkog porijekla koja u prevodu znači najkraće rastojanje između neke planete i Sunca. U brčanskom omladinskom rukometnom klubu “Perihel”, naziv tumače kao najkraći put do sportskih zvijezda, ali i pristojnih i vrijednih dječaka i dobrih učenika.

 

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img