RK “Lokomotiva” na Svjetskim igrama mladih u Parizu

Protekle sedmice rukometaši brčanske “Lokomotive”, dječaci rođeni 2003. godine i mlađi uz pomoć 4 dječaka iz dobojske “Sloge” učestvovali su na Svjetskim igrama mladih u Parizu.

Naši mladi rukometaši u grupi su se nadmetali sa klubom Ajjacio iz Francuske, Liberijom iz Kostarike i Tunisom. Brčanski rukometaši ostvarili ubjedljive pobjede te kao prvoplasirani iz grupe u polufinalu snage odmjerili sa domaćom ekipom Paris Saint Germain.

- Reklama -

Svu raskoš u svojoj igri i sav talenat koji posjeduju pokazali su mladi “Lokomotive” u toj utakmici te se ubjedljivom pobjedom plasirali u finale svjetskih igara.

Drugi polufinalni par bili su selekcija iz Brazila i ekipa Ajaccio, a u zanimljivoj utakmicu Francuski tim je slavio i ušao u finale.

U finalnoj utakmici naši dječaci koji su u grupi više nego lako savladali ekipu Ajaccio loše su otvorili utakmicu, te i kad bi se uspjeli rezultatski odvojiti svojim greškama vraćali su domaću ekipu u život.

Presudni momenti bili su pri rezultatu 11:11 kada su naši rukometaši, nažalost uspjeli promašiti 5 zicera što ih je naposletku i koštalo zlatne medalje. Krajnji rezultat utakmice bio je 18:18 nakon čega se pristupilo izvođenju sedmeraca, a srećnija ekipa u tom susretu bila je ekipa Ajaccio te su na kraju osvojili zlato.

“Nama je ovaj turnir poslužio da uvidimo snagu i kvalitet naše djece u odnosu na djecu sa drugih kontinenata, a slobodno vrijeme iskoristili smo da upoznamo i vidimo sve ono što svjetska metropola kao što je Pariz može da ponudi. Ostaje žal za zlatnom medaljom ali i utisci kakve samo sport može da ponudi”, kažu iz RK “Lokomotiva” Brčko.

“Veliku zahvalnost dugujemo svim našim navijačima, roditeljima i prijateljima kluba, koji su nas pratili i bodrili, te napravili spektakularan doček. Hvala svima koji su podržali naš odlazak na takmičenje i još jednom dokazali da su sportisti najbolji ambasadori”, dodaju iz rukovodstva ovog kluba.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime