spot_img
spot_img

РК Јединство 2015 спремно за лов на круну

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Лидер јесењег дијела рукометног шампионата Прве лиге Републике Српске, одлучно закорачио у завршну фазу припрема пред други дио првенствене трке чији старт је заказан за 13 март. Дио циља испуњен, финални јуриш ка Премијер лиги тек слиједи. Преосталих једанаест дуела, сваки на свој начин, представља својеврсно финале за млади састав Јединства.

Шеф стручног штаба Јединства, Угљеша Гламочић, током уводних дана акценат је ставио на физичку спрему играча. Јединство, иако некомплетно на старту припрема услијед повреда те изостанака неколико стандардних првотимаца, током другог дијела шампионата настојаће да гаји стил игре са високим интезитетом.

“Радује ме одговорност мојих играча који су се на припреме одазвали са завидним нивоом спремности. Други дио припрема сачињаваће и рад са лоптом а ми смо већ након два таква тренинга одиграли прву припремну утакмицу“, рекао је Гламочић.

Рукометаши Јединства до сада су квалитетно прошли три предсезонске провјере против екипа Маглаја, Лознице и Грачанице. Као свечани гости, предстојећег викенда, партиципираће у пријатељском сусрету на свечаном отворењу новоизграђене дворане у Градишци, против истоименог домаћина. До окончања припремне фазе, планирано је да Јединство одигра још три дуела.

“Припремне мечеве користим да бих, између осталог, указао шансу и младим играчима на које итекако рачунамо у будућности. Иако нисмо у пуном саставу, максимално користимо прилику да уиграмо постојећи састав, посебно се базирајући на дефанзиву“, додао је Гламочић.

Постојећи ростер Јединства, уз неколико свјежих адиција, слови за првог фаворита у другом дијелу шампината. Моментум је потпуно на страни Брчака, чије су амбиције пред наставак изазова, на највишем нивоу.

“Потписом Александра Маринковића пружају нам се нове могућности у игри. Очекује се повратак Данијела Божића у редове Јединства и финални договор са још једним појачањем из иностранства. Тиме већ сада покушавамо правити костур екипе за наредну сезону“, нагласио је Гламочић.

У спортским круговима, постоје одређене назнаке о евентуалном, скором повратку навијача на трибине. Јединство, уз подршку вјерних присталица, сигурно би имало и осмог играча у пољу.

“Уколико се то догоди, био би то велики подстријек за коначан циљ. Играње пред публиком олакшало би и играчима будући приступ ако се пласирамо у Премијер лигу што би био велики резултат за брчански рукомет, који је у последњем периоду спао на ниске гране. Тада би имали прилику да се угледамо на спортски фанатичне и здраве центре у нашем окружењу“, закључио је Гламочић.

Брчанско Јединство, током јесењег дијела, остварило је скор од осам побједа и три претрпљена пораза уз гол разлику +43. Са освојених идентичних 16 бодова али уз знатно лошију гол разлику, екипа Дрине представља првог пратиоца лидеру.

 

 

 

(Дејан Јовичић/nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img