Rješenje problema naplate parkinga u srijedu

Izmjenom Zakona o komunalnim djelatnostima, kojoj je prethodila presuda Apelacionog suda u vezi sa nezakonitim naplaćivanjem doplatnih karata, termin “doplatna karta” zamijenjen je terminom “dnevna karta”, koja će ubuduće predstavljati nalog za plaćanje parking mjesta.

“Iznos dnevne karte utvrđen cjenovnikom usluge parkiranja, za sve one koji nisu platili svoje parking mjesto, biće najvjerovatnije objavljen u srijedu, 14. 02. 2018. godine nakon skupštine odluke. Ono što za sad mogu reći je da će on biti manji od nekadašnje doplatne karte, ako se plati u roku od 8 dana. U slučaju neplaćanja dnevne karte, u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima, slijedi sudski proces. Propisano je da taj korisnik, osim obaveze plaćanja punog iznosa dnevne karte, plaća troškove prinudne naplate, zatezne kazne i druge troškove koji mogu proizaći iz tog”, izjavio je za Radio Brčko zamjenik direktora Javnog preduzeća “Putevi Brčko” Mato Itrić, podsjećajući da je doplatna karta do izmjene Zakona iznosila 20 maraka.

- Reklama -

Iz ovog Preduzeća su najavili i određene novosti, po kojima su prilikom rezervacije parking mjesta izjednačene cijene usluga za fizička i za pravna lica. Takođe, korisnicima mjesečnih karata omogućeno je produženje usluge elektronskim putem.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime