Rezultati jučerašnje akcije: Uhapšeno 11 osoba, za jednom se traga

Tokom akcije kodnog naziva „Parti“ koja se odnosi na realizaciju planskih aktivnosti na suzbijanju prometa narkotičkih sredstava Policija distrikta Brčko privela je 16 lica od kojih je 11 lišeno slobode, a za jednim se traga.

Goran Pisić, šef Policije distrikta kaže da su, prilikom pretresa prostorija koje su uhapšeni koristili za vršenje krivičnih djela ili onih za koje se sumnjalo da mogu biti korištena za sakrivanje droga, pronađene opojne droge marihuana, kokain i ekstazi.

- Reklama -

“Pronašli smo oko dva kilograma droge ekstazi, oko 3,5 kilograma skanka i 20 grama kokaina. Oduzeto je i preko 100 različitih predmeta krivičnih djela, određena količina novca u različitim apoenima u evrima i markama koji potiče od prodaje te opojne droge”, naveo je Pisić.

Prema njegovim riječima, osam od ukupno jedanest lica lišenih slobode će odgovarati kao organizovana grupa od kojih četiri kao lica koja su to prodavala na ulici uglavnom na području distrikta.

Provodeći ovu akciju pripadnici policije su tokom jučerašnjeg dana izvršili pretrese na nekoliko lokacija u Brčkom, a akcija koja je nastavljena jutros će trajati i tokom današnjeg dana.

Pisić je naveo da je je priprema akcije započeta mnogo ranije, ali sama akcija je krenula početkom avgusta kada su počele pristizati naredbe Osnovnog suda distrikta, a akcija je rađena pod nadzorom Tužilaštva distrikta i vezana je za brojne druge aktivnosti koje je policija provodila u proteklom periodu.

Policija ovu akciju realizuje u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), Ministrastvom unutrašnjim poslova Republike Srpske i Ministarstvom unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime