Rezultati brčanske “Trojke iz bloka”: Porodica Gavrić iz Pukiša po prvi put ima vodu u kući

Jedna od prioritetnijih akcija organizacije Srbi za Srbe ove godine bila je pomoć za porodicu Gavrić iz mjesta Pukiš koje se nalazi na pola puta između Brčkog i Lopara.

Razlog i više opravdan, Gavrići su čekali šesto dijete, a jedina stvar koju je trebalo uraditi jeste bebu dočekati onako kako to dolikuje – u potpuno preuređenom domu, sa kupatilom i po prvi put vodom u kući.

Odmah nakon održane Trojke iz bloka u Brčkom sa koje su sva prikupljena sredstva preusmjerena za pomoć porodici, “Srbi za Srbe” su se dali na posao, tako da kad je mala Marija polovinom mjeseca septembra stigla na svijet bilo je sve spremno da se useli u svoj novi dom. Pored Marije, otac i majka porodice Dragan i Tatjana imaju još petoro djece i to tri kćerke: Draganu (13), Jelenu (11) i Danijelu (1) i dva sina: Nenada (5) i Mikicu (2).

Pomoć porodici Gavrić većim dijelom ogledala se u renoviranju prizemlja kuće i opremanju istog namještajem i pokućstvom. Takođe, porodici je urađeno kupatilo koje nisu imali i dovedena voda do kuće, te zamjenjena kompletna stolarija u i na kući i postavljen novi krov sa limarijom, a vrijednost čitavog projekta je iznosila: 33.546,75 KM.

Valja spomenuti i to da je porodica Gavrić samo jedna od porodica koja je zahvaljujući organizaciji Srbi za Srbe po prvi put dobila vodu u kući i novo kupatilo. Iako zvuči gotovo nevjerovatno da u današnje vrijeme neko živi bez vode, ipak smo svjedoci da je još mnogo takvih porodica. Zato i akcija kao što je bila ova uliva nadu da će se rješavanjem jednog po jednog slučaja u bliskoj budućnosti riješiti taj problem ili bar svesti na minimum, te da će buduće donacije koristiti za neke svrishodnije projekte.

Sve što je urađeno u ovoj akciji je samo mali doprinos borbi protiv bijele kuge i borbi za povećanje nataliteta. Ipak, najveći teret te borbe podnose porodice kao što su Gavrići, gdje mladi otac i majka i pored svih nedaća uspijevaju da odgajaju šestoro djece. A zbog toga mi moramo ponijeti teret da ih pomažemo makar na ovaj način.

Trojka iz bloka u Brčkom se održava prvom polovinom avgusta svake godine, a ako ne želite čekati sledeću, jedan poziv na broj: 17763 u Republici Srpskoj i Federaciji BiH najlakši je način da pomognemo porodicama.

 

 

 

 

1 komentar

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime