Rekonstrukcije odjeljenja i nabavka nove opreme u JZU “Zdravstveni centar Brčko”

JZU “Zdravstveni centar Brčko” je, u toku ove godine, renovirala Odjeljenje za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, a završena je i rekonstrukcija mrtvačnice, rekao je prvi zamjenik direktora ove ustanove Dušan Stokić.

„Odjeljenje za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju je novo odjeljenje napravljeno prije nekoliko godina ali u neadekvatnim uslovima, jer su to prije bile prostorije za kancelarije i mi smo ove godine to renovirali“, rekao je za Radio Brčko Stokić.

- Reklama -

Pored toga, Stokić je naglasio da se uporedo sa pripremanjem tenderske dokumentacije za magnetnu rezonancu, pripremaju i građevinske dozvole za gradnju dijela bolnice u kojem će ona biti smještena, kako bi se sve to konačno privelo kraju. Zatim, je tu nabavka CT aparata.

„Otvaranje tendera za CT bi trebalo da bude 4. februara. Nažalost, to sve nedopustivo dugo traje, zaplelo se u proceduri i sad očekujemo da će to biti završeno“, rekao je Stokić.

On je dodao da je nabavljeno i dosta novih medicinskih aparata.

Stokić na sve to dodaje da se svake godine odvajaju i sredstva za upućivanje kadrova na specijalizaciju, zatim završen je i lift u Domu zdravlja, a uskoro bi trebao da počne sa radom i Odsjek za očne bolesti.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime