Rekonstrukcija mosta na Savi koštaće više od planiranog

- Reklama -

Javno preduzeće “Putevi Brčko” dobilo je posao rekonstrukcije mosta na Savi na graničnom prelazu Brčko – Gunja.

Ova odluka je donesena na Skupštini Brčko distrikta kojom se poverava vanredno održavanje i obnova mosta na Savi, na graničnom prelazu Brčko – Gunja. “Putevi Brčko“ vodiće poslove čiji bi rezultati trebalo biti ponovno uspostavljanje saobraćaja za teretna vozila.

- Reklama -

Zbog oštećenja na mostu saobraćaj je za tereta vozila obustavljen još krajem januara ove godine što se negativno odrazilo na poslovanje špeditera i preduzeća, a posebno na poslovanje JP „Luka Brčko“.

– Smatram da je ovo najbrži način da dođemo do određenog rešenja koje će omogućiti odvijanje teretnog saobraćaja između Brčkog i Gunje. Mi nemamo alternativu za ovo rešenje. Insistirnje na izgradnji novog mosta značilo bi rešenje tek za 10 do 15 godina jer mi sada nemamo čak ni tačke gde bi taj most između BiH i Hrvatske trebao da bude – rekao je Siniša Milić, gradonačelnik Brčkog.

On je podsetio da je Skupština ranije već donela odluku da se za sanaciju ovog mosta utroši 1,6 miliona KM iz neraspoređene dobiti JP „Putevi Brčko“ i da je najnovijom odlukom ovom preduzeću dato ovlašćenje da kroz neophodne studije proveri mogućnoti rekonstrukcije i da, ukoliko takva mogućnost bude postojala, krenu u pripremne aktivnosti za realizaciju ovog projekta.

– Sve se ovo odvija u saradnji sa institucijama BiH i Republikom Hrvatskom. Naša brza reakcija na problem sa mostom je rezultirala time da je u sporazumu između BiH i Hrvatske održavanje mosta u Brčkom određeno kao prvi prioritet za održavanje graničnih prelaza – istakao je Milić.

Dodao je da će se dogovorom između dve države rešavati i pitanje finansiranja eventualnih radova na rekonstrukciji na način da se troškovi podele po principu pola pola.

Miroslav Miškić, direktor JP „Putevi Brčko“ rekao je da zbog ukupnih privrednih aktivnosti u Distriktu problem teretnog saobraćaja na mostu treba što pre rešiti.

– U ovoj fazi odlučili smo da proverimo da li se ovom mostu može vratiti život u smislu odvijanja teretnog sobraćaja narednih osam do deset godina. Studije će pokazati da li je to moguće, a mi smo u nezvaničnim razgovorima sa tri instituta iz tri države dobili uveravanja da to jeste moguće – rekao je Miškić ističući da je bez obzira na izazove tog projekta on neuporedivo manji od obilaznice koju su, kako je rekao, uspešno završili.

Pojasnio je da je da je početna aktivnost, koju treba obaviti pre svih, ratifikacija sporazuma o održavanju graničnih prelaza između BiH i Republike Hrvatske koji je Savet ministara BiH usvojio u septembru ove godine.

– Objektivni rok za sve administrativne, pripremne i operativne procedure i gradnju je između dve i tri godine – rekao je Miškić. Dodao je da će za rekonstrukciju mosta Brčko – Gunja trebati višestruko više novca od 1,2 miliona KM koliko je kroz IPSA elaborat procenjena vrednost opreme mosta.

– Ako želimo da popravimo stubove, uradimo odvodnju i sve što je potrebno, a što će predvideti projekt, to će koštati znatno više – zaključio je Miškić.

Novi budžet

Skupština Distrikta usvojila je novi Zakon o budžetu i zadužila Vladu da joj do 31. januara iduće godine dostavi dinamičke planove za donošenje strateških dokumenata i reformu javne uprave koji su predviđeni novim zakonom. Donesen je novi Zakon o radu. Ilija Kalajdžić, sekretar Sindikata Brčko distrikta rekao je da nisu zadovoljni što će neka pitanja poput otpremnina radnicima i minulog rada morati da se rešavaju opštima aktima, dok će neke odredbe biti neprimenjive do formiranja odeljenja za rad.

 

 

 

 

(blic.rs)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime