Realizovana akcija uklanjanja grafita sa javnih institucija u Brčkom

Mreža „Promoviši pozitivno“ danas je, u saradnji sa Policijom Brčko distrikta, organizovala akciju krečenja grafita kojom se nastoje ukloniti natpisi uvredljivog sadržaja sa javnih ustanova u Brčkom.

Akcija je započela krečenjem grafita na zgradi Gimnazije i Centra za mentalno zdravlje, a Damir Radenković, predstavnik Mreže, kaže da je cilj ukloniti sve grafite ružnog sadržaja i tako uljepšati grad.

„Želimo prekrečiti sve grafite na javnim ustanovama, školama i drugim objektima i u budućnosti tamo gdje je dozvoljeno, u dogovoru sa građanima, nacrtati murale“, istakao je Radenković.

Prema njegovim riječima, uskoro će krenuti anketa putem koje će se građani moći izjasniti koji izgled murala žele na svom lokalitetu.

Radenković je, ovom prilikom, izrazio nadu da će krečenje grafita, koje rade već trinaestu godinu, uroditi plodom i da u narednom periodu neće biti ponovo išaranih zidova zgrada i ustanova.

Radenković kaže da je šteta, koja se grafitima načini na jednoj vladinoj ili nevladinoj instituciji, velika.

“Stambene zgrade su preuzeli stanari i jedno krečenje košta hiljade maraka i ako neko nakon toga ponovo iscrta uvredljive sadržaje, to se mora opet krečiti. Zbog toga moramo svi raditi i biti u službi građana”, zaključio je on.

Današnju aktvnost predstavnici Mreže „Promoviši pozitivno“ sproveli su u saradnji sa policijom i OEBS-om koji je obezbijedio sve finansijske i druge materijalne troškove.

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime