spot_img
spot_img

Реализован пројекат “Будимо активни – играјмо рукомет”

spot_img
spot_img

У организацији СУ РК Јединства Брчко, а уз подршку Одјељења за привредни развој, спорт и културу Владе Брчко дистрикта БиХ, у недељу 20.11.2022.год. одржан је завршни турнир ПРОЈЕКТА „БУДИМО АКТИВНИ – ИГРАЈМО РУКОМЕТ“.

Пројекат је реализован кроз формирање рукометних секција и рад са дјевојчицама у пет основних школа у Брчко дистрикту БиХ. У сарадњи са наставницима физичке културе у пројекту су учествовале ЈУ Прва, ЈУ Друга, ЈУ Трећа, ЈУ Пета и ЈУ Десета основна школа Бијела.

Турнир је одигран по систему лига такмичења, у којем су све основне школе одмјериле снаге међусобно. Укупно је одиграно 10 утакмица, након којих смо добили и пласман екипа остварен на такмичењу. Занимљиво је да је о поретку прве и друге екипе, као и треће и четврте екипе одлучивао бољи међусобни сусрет.

Прво мјесто је заузела ЈУ Трећа основна школа, другопласирана екипа је била ЈУ Десета основна школа Бијела, треће мјесто је заузела ЈУ Пета основна школа, четврто мјесто је припало ЈУ Првој основној школи, док је петопласирана била ЈУ Друга основна школа.

Такође су додијељене награде и најбољим појединцима турнира. По одлуци стручног жирија састављеног од организатора и наставника за најбољег стријелца турнира проглашена је Михаела Дринић из ЈУ Треће основне школе, за најбољег голмана турнира проглашена је Невена Станишић из ЈУ Прве основне школе, док је титула најбољег играча турнира припала Сумеји Шерифовић из ЈУ Пете основне школе.

СУ РК Јединство Брчко користи прилику да се захвали свим учесницима у овом пројекту, ученицама, наставницима, директорима школа, шефу Одјељења за образовање, као и Влади Брчко дистрикта која је финансијски подржала пројекат, уз констатацију да у основним школама дистрикта Брчко БиХ постоји велики потенцијал будућих младих рукометашица.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img