spot_img
spot_img

Ратне заставе у насељу Илићка и униформе: Полиција Брчко дистрикта окончала истраге у два инцидента

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У претходном периоду Полиција Брчко дистрикта БиХ обавјештавала је јавност о више догађаја узнемирујућег карактера за које је било потребно одређено вријеме да буду до краја истражени и правно оквалификовани.

Полиција Брчко дистрикта БиХ је окончала истрагу у још два таква инцидента, те је у прилици изаћи према јавности са више информација.

Дана 25.11.2021. године око 19,39 сати евидентирана је информација добијена од више грађана настањених у насељу Илићка да се испред једног тржног центра у поменутом насељу налази око десетак паркираних моторних возила са истакнутим ратним заставама, што је изазвало узнемиреност грађана. Доласком полицијских службеника на лице мјеста, на паркинг простору испред тржног центра затечено је више возила, при чему су на три возила биле истакнуте ратне заставе Армије Републике Босне и Херцеговине, након чега су прикупљане информације о учесницима овог догађаја, карактеру и организацији истог.

По окончању радњи доказивања и комплетирању документације, дана 20.01.2022. године Основном суду Брчко дистрикта БиХ поднесен је захтјев за покретање прекршајног поступка против 10 лица, и то: Ш.Ч. рођен 2000. године, настањен у Брчком, Е.М. рођен 1991. године, настањен у Брци, А.Ч. рођен 2001. године, настањен у Брчком, А.Ј. рођен 2001. године, настањен у Прутачама, К.Л. рођен 1997. године, настањен у Г.Рахићу, Н.З. рођен 2000. године, настањен у Рашљанима, И.М. рођен 2003. године, настањен у Маочи, С.И. рођен 1994. године, настањен у Рашљанима, Е.Х. рођен 2002. године, настањен у Брци и један старији малољетник настањен у Маочи, због почињеног прекршаја из члана 6. „Посебно дрско понашање“ и члана 9. „Вријеђање“ Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.

Такође, дана 08.01.2022. године око 21,00 сати, током планског извршавања послова Полиције који су се односили на осигуравање мирног окупљања на Булевару мира и код Споменика српским браниоцима Брчког, забиљежено је присуство чланова удружења грађана “Свети Георгије” из Лончара, који су као учесници окупљања прекршили забрану ношења униформе, те је по окончању радњи доказивања и комплетирању документације, дана 20.01.2022. године Основном суду Брчко дистрикта БиХ поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка против 13 лица, и то: С.Л. рођен 1983. године, настањен у Лончарима, М.С. рођен 1996. године, настањен у Брчком, С.С. рођен 2001. године, настањен у Брчком, Д.Ж. рођен 1983. године, настањен у Брчком, Л.С. рођен 1998. године, настањен у Брчком, И.С. рођен 1976. године, настањен у Брчком, С.И. рођен 1969. године, настањен у Лончарима, М.М. рођен 1982. године, настањен у Крепшићу, О.Ж. рођен 1990. године, настањен у Брчком, М.Ђ. рођен 1976. године, настањен у Д.Жабару, М.С. рођен 1984. године, настањен у Брчком, С.М. рођен 1987. године, настањен у Крепшићу и А.К. рођен 2001. године, настањен у Крепшићу, због почињеног прекршаја из члана 21. став (2) Закона о мирном окупљању који је кажњив по члану 31. истог Закона.

Овом приликом Полиција Брчко дистрикта БиХ још једном потврђује своју спремност да дјелује професионално, законито и једнако бескомпромисно према свим починиоцима прекршаја или кривичних дјела, с јасним циљем да стање безбједности у Брчко дистрикту БиХ држи на задовољавајућем нивоу без обзира на тежину и сложеност свих изазова.

ШЕФ
ПОЛИЦИЈА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ
мр. Горан Писић

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img