spot_img
spot_img

Расправа посланика због кашњења у изградњи заобилазнице (ВИДЕО)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Бројне су замјерке упућене извођачу радова и Јавном Предузећу Путеви Брчко за изградњу обилазнице дуге 19, 5 километара.

Посланици сматрају да није оправдано седмомјесечно кашњење завршетка радова и поскупљење од шест милиона евра. Из Скупштине најављују да ће на једној од наредних сједница ријешити недоумице о изградњи.

Извођач радова шпански РУБАУ и ЈП Путеви не раде у складу са уговором, којим је предвиђено да оштећене путне комуникације, морају бити доведене у стање прије радова. Путеви одговорност пребацују на Владу, а владина су одјељења изричита да је у надлежности Путева.

“Добио сам срамотан одговор да они нису надлежни за то и да су одговорност пребацили на Владу. Члан 19 Закона каже да је инвеститор дужан да те путеве обезбиједи и да их прилагоди условима какви су били прије пројекта”, рекао је Зоран Кокановић, посланик у Скупштини Дистрикта.

Жустра расправа посланика је била и због кашњења радова. Једно од објашњења зашто ће радови каснити је што дионице обилазнице није могуће асфалтирати у зимском периоду. Опозиција тврди да то није тачно!

“Ми сматрамо да то није истина јер у данашње доба модерне технологије не можемо се бавити мишљу да се не може радити у зимским условима. Шта би тек рекли за неке сјеверне земље како они изводе радове”, упитао је посланик СД-а Суад Бурић.

Ко је направио и прихватио уговор штетан по Дистрикт? Због чега се извођач обавезао да ће радити зими, ако то није могуће?! Посланици се питају хоће ли опет штету претрпјети само грађани?

На све ове прозивке није било одговора из ЈП Путеви. Речено је да је директор на путу и да осим њега на то питање не може нико други да одговори.

Скупштина би на наредним сједницама требало да донесе одлуку да ли ће из касе Дистрикта бити обезбијеђено додатних 12 милиона марака.

 

 

 

(rtrs.tv)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img