spot_img
spot_img

Расправа о раду Тужилаштва и убрзање рада ФЗО обиљежили сједницу Скупштине

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта БиХ је на другом наставку 45. редовне сједнице примила к знању Извјештај о раду Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ за 2022. годину.

Главни тужилац Тужилаштва Зекерија Мујкановић рекао је да је у Дистрикту стање безбjедности добро и да је Тужилаштво једнa од ријетких институција којa уназад осам година, до краја године, успијева да ријеши све предмете по пријави.

Он је додао да су прошле године окончани сви предмети који се односе на изборне преваре, да је покренута истрага и подигнута оптужница за предмет високе корупције и да ће до краја ове године бити окончани предмети који се односе на злоупотребу буџетских средстава од стране неколико невладиних организација.

Мујкановић је навео да су најстарије истраге, које се воде, из 2020. године, да у просјеку трају четири и по мјесеца, али да су прошле године трајале шест мјесеци јер четворо тужилаца није радило, због чега је рад био отежан.

Скупштина је примила к знању и информацију о упућивању пацијената на лијечење ван Брчко дистрикта која је разматрана на предлог Комисије за рад, здравство и социјалну заштиту. Усвојен је закључак којим се задужује Фонд здравственог осигурања Брчко дистрикта да у сарадњи са релевантним институцијама, у року од деведесет дана, изврши административну измјену постојеће процедуре о упућивању пацијената на лијечење ван Брчко дистрикта БиХ у смислу њеног убрзања и поједностављења и исту достави Комисији за рад, здравство и социјалну заштиту.

Након што је изразила задовољство добијеним информацијама о примљеним захтјевима за издавање одобрења за грађење с подацима о статусу тих захтјева за период од 2020. године до данас, предлагач ове тачке посланик Милијана Симић повукла ју је са дневног реда.

За наредно засједање одложена је информација о исплаћеним судским пресудама у задњих пет година чије разматрање је предложио посланик Боро Ристић.

Други наставак 45. редовног засједања прекинут је на тачки дневног реда која се односи на разматрање информације о предузетим активностима везаним за штрајк запослених у јавним институцијама и правним лицима чији оснивач је Брчко дистрикт.

У наставку засједања, који ће бити накнадно утврђен, посланици ће разматрати ову као и преостале двије тачке дневног реда које се односе на информацију у вези с посланичким питањем посланика Адмира Мујкановића и на иницијативу о доношењу закона о студентском раду чији предлагач је посланик Абдулах Иљазовић.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img