spot_img
spot_img

Raspisan novi tender: Za Skadar na Savi još 5,9 miliona KM

spot_img
spot_img

Vlada Brčko distrikta je raspisala još jedan javni poziv za nastavak gradnje Gradskog stadiona, ovog puta za petu fazu.

U dokumentaciji se navodi da je procijenjena vrijednost radova ove faze 5,9 mil KM.

Predviđeno je izvođnje sanacionih i građevinskih radova, kao i građevinsko-zanatskih, vodovodna i hidrantska mreža, instalacija grijanja i hlađenja, elektroenergetske instalacije, kao i vanjsko uređenje.

Takođe, pojašnjeno je da će se nabavka sproveti korištenjem otvorenog postupka javne nabavke sa međunarodnom objavom, kao i da će biti sproveden postupak e-aukcije.

Ponude se mogu slati do 19. oktobra, a detalji su OVDJE.

Podsjećamo da su maju ove godine mediji prenijeli da radovi na nastavku izgradnje Gradskog stadiona u Brčkom ne teku planiranom dinamikom i da je sasvim izvjesno da neće moći biti završeni do kraja juna kako je to ugovorom predviđeno.

Izvođač radova je imao rok od 15 mjeseci za završetak svih radova četvrte faze nastavka izgradnje stadiona u Brčkom.

Polovinom februara 2022. godine Vlada Brčko distrikta je kao investitor potpisala ugovor sa odabranim izvođačem radova kojim su između ostalog predviđeni i sanacioni radovi na konstrukciji objekta, završna hidroizolacija svih vanjskih površina – tribina, kao i zatvaranje cjelokupne zapadne tribine fasadnom konstrukcijom s ugradnjom pripadajuće aluminijumske bravarije.

Analiza urađena prije nekoliko mjeseci je pokazala da je za godinu dana trajanja ovog ugovora izvođač izvršio manje od 20% planiranih radova, naveli su svojevremeno iz Vlade Brčkog.

 

(ekapija.com)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img