spot_img
spot_img

Расписан наградни конкурс за идејно рјешење мултифункционалне спортске дворане

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Брчко дистрикт је расписао конкурс за израду идејног архитектонског рјешења мултифункционалне спортске дворане са затвореним базеном.

Како је објашњено, конкурс се проводи са намјером да се обезбиједе најбоља идејна рјешења која ће бити награђена новчаним накнадама. За пето мјесто је предвиђено 3.000 КМ, четврто 5.000 КМ, треће 7.000 КМ, друго 12.000 КМ и за прво мјесто 18.000 КМ.

Додјељивање награда подразумијева откуп ауторског дјела тј. идејног рјешења.

– Сваки учесник може да преда само једно идејно рјешење. Предложена идејна рјешења морају бити искључиво оригиналан рад предлагаћа и не смију бити претходно реализована – наведено је у тендерској документацији. Такође се истиче да идејна рјешења треба да буду у складу са пројектним задатком.

Из клириншког дуга Русије према БиХ, који је након расподјеле припао Брчко дистрикту, за мултифункционалну спортску дворану обезбјеђено је почетних 6,2 мил КМ, а новац је позициониран у буџету капиталних потреба Одјељења за јавне послове.

Рок за достављање идејних радова је 9. јануар 2020.

Медији су раније пренијели да ће мултифункционална дворана бити грађена у непосредној близини давно започетог и још незавршеног градског стадиона. Брчански стадион пројектован је 2004. године и од тада је изграђена само армирано-бетонска конструкција и кров западне трибине.

Изградња дворане планира се као прва фаза градње спортско-рекреативног центра “Фицибајер”.

 

 

 

(ekapija.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img