spot_img
spot_img

Рашљани: Масовна туча завршена бацањем бомбе

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Дана 17.11.2017. године око 23:20 сати, Полицији је пријављено да је дошло до туче више лица у мјесту Рашљани, у близини фудбалског стадиона.

На мјесто догађаја изашли су полицијски службеници, који су прикупили потребна обавјештења и доказе, који су указали да је дошло до туче а затим и експлозије највјероватније усљед бацања ручне бомбе.

Према прикупљеним сазнањима, у тучи су, са једне стране, учествовала лица са иницијалима С.Т. рођен 1984. године и А.Т. оба са подручја Рашљана и са друге стране лица са иницијалима А.М. рођен 1966. године, Х.М. рођен 1986. године са подручја Градачца и лице са иницијалима С.М. рођен 1993. године са подручја Сребреника, гдје су сви задобили и повреде.

Поред наведеног, констатовано је да је, након што су се лица из А.М., Х.М. и С.М. склонила у најближу кућу грађанина из мјеста Рашљани, испред његове куће, лице са иницијалима С.Т је бацило највјероватније ручну бомбу, којом приликом је усљед детонације дошло до оштећења путничког моторног возила марке “Голф”, након чега се удаљио у непознатом правцу.

О наведеном су упознати полицијски службеници на терену и у веома кратком року од стране полицијских службеника, лице С.Т. је пронађено након чега је лишено слободе и приведен у Полицију Брчко дистрикта БиХ, гдје се над њим врши криминалистичка обрада. У Здравственом центру у Брчком, констатовано је да је исти задобио лаке тјелесне повреде.

Такође, констатовано је да су лица са иницијалима Х.М. и С.М. задобила лаке тјелесне повреде, те су исти позвани у Полицију, док је А.М. задобио тешке тјелесне повреде, и задржан је на лијечењу у болници у Брчком.

О свему је упознат дежурни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, под чијим надзором је у раним јутарњим сатима извршен увиђај.

С обзиром да постоје основи сумње да су почињена кривична дјела из члана 171. “Учествовање у тучи”, члана 318 “Изазивање опште опасаности” и члана 365 “Недозвољено држање оружја или експлозивних твари” Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ, припадници полиције предузимају мјере и радње на расвјетљавању истих, саопштено је из Полиције Брчко дистрикта.

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img