Rašljani: Masovna tuča završena bacanjem bombe

Dana 17.11.2017. godine oko 23:20 sati, Policiji je prijavljeno da je došlo do tuče više lica u mjestu Rašljani, u blizini fudbalskog stadiona.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici, koji su prikupili potrebna obavještenja i dokaze, koji su ukazali da je došlo do tuče a zatim i eksplozije najvjerovatnije usljed bacanja ručne bombe.

- Reklama -

Prema prikupljenim saznanjima, u tuči su, sa jedne strane, učestvovala lica sa inicijalima S.T. rođen 1984. godine i A.T. oba sa područja Rašljana i sa druge strane lica sa inicijalima A.M. rođen 1966. godine, H.M. rođen 1986. godine sa područja Gradačca i lice sa inicijalima S.M. rođen 1993. godine sa područja Srebrenika, gdje su svi zadobili i povrede.

Pored navedenog, konstatovano je da je, nakon što su se lica iz A.M., H.M. i S.M. sklonila u najbližu kuću građanina iz mjesta Rašljani, ispred njegove kuće, lice sa inicijalima S.T je bacilo najvjerovatnije ručnu bombu, kojom prilikom je usljed detonacije došlo do oštećenja putničkog motornog vozila marke “Golf”, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

O navedenom su upoznati policijski službenici na terenu i u veoma kratkom roku od strane policijskih službenika, lice S.T. je pronađeno nakon čega je lišeno slobode i priveden u Policiju Brčko distrikta BiH, gdje se nad njim vrši kriminalistička obrada. U Zdravstvenom centru u Brčkom, konstatovano je da je isti zadobio lake tjelesne povrede.

Takođe, konstatovano je da su lica sa inicijalima H.M. i S.M. zadobila lake tjelesne povrede, te su isti pozvani u Policiju, dok je A.M. zadobio teške tjelesne povrede, i zadržan je na liječenju u bolnici u Brčkom.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, pod čijim nadzorom je u ranim jutarnjim satima izvršen uviđaj.

S obzirom da postoje osnovi sumnje da su počinjena krivična djela iz člana 171. “Učestvovanje u tuči”, člana 318 “Izazivanje opšte opasanosti” i člana 365 “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari” Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, pripadnici policije preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju istih, saopšteno je iz Policije Brčko distrikta.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime