spot_img
spot_img

Radovi na kružnom toku “Kuglana” će biti završeni do kraja ove sedmice

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice “Kuglana” u centru Brčkog bit će završeni u narednih nekoliko dana te će završni sloj asfalta biti postavljan tokom vikenda kada će saobraćaj biti u potpunosti obustavljen na 48 sati.

„U nedjelju će biti završeni svi radovi na ovom lokalitetu te će taj dan u večernjim satima ili najkasnije u ponedjeljak ujutro ova kružna raskrsnica u potpunosti biti puštena u promet što će značajno pospiješiti bezbijednost učesnika u saobraćaju“, naglasio je Bojan Delić koji vrši nadzor na izvođenju radova u ovom projektu.

Novčana vrijednost radova za izgradnju ovog kružnog toka iznosi oko 744.000 KM, a ugovoreni rok za njihov završetak od 60 radnih dana je iz objektivnih razloga probijen desetak dana. Delić je pojasnio da je do produženja roka za završetak svih radova došlo zbog nepredviđenih problema koji su se pojavili tokom obavljanja iskopa, te raznih instalacija koje su položene u prethodnim godinama, a nisu bile ucrtane u planove. Bez obzira na sve, intezivnim radovima izvođača kružni tok “Kuglana” će do kraja sedmice biti pušten u promet što će vozačima značajno olakšati vožnju u tom dijelu grada.

Iz Javnog preduzeća “Putevi Brčko” su potvrdili da bi već naredne godine trebala započeti izgradnja kružnog toka kod nekadašnje zgrade Merkur odnosno Zavoda za zapošljavanje.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img