spot_img
spot_img

Radovi na Gradskom stadionu uveliko kasne

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Radovi na Gradskom stadionu u Brčko distriktu uveliko kasne i upitno je da li će se završiti u ugovorenom roku, odnosno do kraja šestog mjeseca ove godine. Ukoliko dođe do kašnjenja, izvođač će morati platiti vrlo visoke kazne.

Jedan od najvećih projekata koje je Odjeljenje za javne poslove Vlade Brčko distrikta započelo prošle godine jeste nastavak izgradnje Gradskog stadiona u vrijednosti od 7,6 miliona KM.

„Ovih dana smo analizirali stepen realizacije poslova po ugovoru na izvođenju radova na Gradskom stadionu i utvrdili smo da je došlo do ozbiljnog kašnjenja. Ovo je vrijeme kada se izvođač radova mora opredjeliti da li će da nastavi s radom u skladu s ugovorom ili ćemo biti prinuđeni da s istim raskinemo ugovor“, kazao je Ratko Stjepanović, šeg Odjeljenja za javne poslove.

Prema njegovim riječima, u 70% ugovorenog vremena, do sada je izvršeno manje od 15% radova, što je nedopustivo, te su zakazali hitan sastanak s izvođačem radova gdje će se zahtjevat na ozbiljnijem pristupu samih radova, da li sa uvođenjem podizvođača ili angažovanjem većeg broja radnika i resursa za realizaciju ovog posla u ugovorenom roku.

„Glavni cilj je da zaštitimo interese investitora, te teoretski postoji još uvijek dovoljno vremena da se ovaj ugovor ispoštuje u cijelosti. To naravno nalaže značajno veće angažovanje izvođača radova od onoga koje je do sada pokazao tokom protekle godine, jer ovom dinamikom i ovim načinom izvođenja radova ne može se završiti u ugovorenom roku“, dodaje Stjepanović.

Ugovoreni rok za završetak ovih radova je kraj juna ove godine, te Ratko Stjepanović za kraj dodaje da će u slučaju prekoračenja ugovorenog roka, krenut sa naplatom ugovorom predviđenih penala koji po jednom danu zakašnjenja iznose 7.600 KM.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img