spot_img
spot_img

Радови на градском стадиону у Брчком увелико касне

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Радови на наставку изградње Градског стадиона у Брчком не теку планираном динамиком и сасвим је извјесно да неће моћи бити завршени до краја јуна како је то уговором предвиђено.

Извођач радова је имао рок од 15 мјесеци за завршетак свих радова четврте фазе наставка изградње стадиона у Брчком.

Половином фебруара мјесеца прошле године Влада Брчко дистрикта је као инвеститор потписала уговор са одабраним извођачем радова којим су између осталог предвиђени и санациони радови на конструкцији објекта, завршна хидроизолација свих вањских површина – трибина, као и затварање цјелокупне западне трибине фасадном конструкцијом с уградњом припадајуће алуминијумске браварије.

Анализа урађена прије неколико мјесеци је показала да је за годину дана трајања овог уговора извођач извршио мање од 20 % планираних радова због чега је у задњих мјесец дана обављено неколико разговора за предствницима извођача.

„Већ смо неколико пута разговарали са извођачем радова како би смо ријешили овај проблем и понудили смо им четири рјешења од којих је први да радови буду завршени у року уз ангажовање подизвођача и рад у двије смјене. Други приједлог је да се уђе у кашњење гдје би извођач за сваки дан кашњења плаћао “пенале” у износу од 7.600 КМ, такође постоји могућност и једностраног односно споразумног раскида уговора што нама као инвеститору није циљ“, истакао је Ратко Стјепановић, шеф Одјела за јавне послове у Влади Брчко дистрикта.

Он је додао да Влада за сада нема информацију шта ће од наведеног извођач радова предузети, но да су о свему упознати правници како их било који наредни потез инвеститора не би затекао неспремним.

За ову четврту фазу наставка изградње радова на градском стадиону из Буџета Брчко дистрикта је издвојено 7 милиона и 600.000 КМ.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img