spot_img
spot_img

Radovi na gradskom stadionu u Brčkom uveliko kasne

Published:

spot_img

Radovi na nastavku izgradnje Gradskog stadiona u Brčkom ne teku planiranom dinamikom i sasvim je izvjesno da neće moći biti završeni do kraja juna kako je to ugovorom predviđeno.

Izvođač radova je imao rok od 15 mjeseci za završetak svih radova četvrte faze nastavka izgradnje stadiona u Brčkom.

Polovinom februara mjeseca prošle godine Vlada Brčko distrikta je kao investitor potpisala ugovor sa odabranim izvođačem radova kojim su između ostalog predviđeni i sanacioni radovi na konstrukciji objekta, završna hidroizolacija svih vanjskih površina – tribina, kao i zatvaranje cjelokupne zapadne tribine fasadnom konstrukcijom s ugradnjom pripadajuće aluminijumske bravarije.

Analiza urađena prije nekoliko mjeseci je pokazala da je za godinu dana trajanja ovog ugovora izvođač izvršio manje od 20 % planiranih radova zbog čega je u zadnjih mjesec dana obavljeno nekoliko razgovora za predstvnicima izvođača.

„Već smo nekoliko puta razgovarali sa izvođačem radova kako bi smo riješili ovaj problem i ponudili smo im četiri rješenja od kojih je prvi da radovi budu završeni u roku uz angažovanje podizvođača i rad u dvije smjene. Drugi prijedlog je da se uđe u kašnjenje gdje bi izvođač za svaki dan kašnjenja plaćao “penale” u iznosu od 7.600 KM, takođe postoji mogućnost i jednostranog odnosno sporazumnog raskida ugovora što nama kao investitoru nije cilj“, istakao je Ratko Stjepanović, šef Odjela za javne poslove u Vladi Brčko distrikta.

On je dodao da Vlada za sada nema informaciju šta će od navedenog izvođač radova preduzeti, no da su o svemu upoznati pravnici kako ih bilo koji naredni potez investitora ne bi zatekao nespremnim.

Za ovu četvrtu fazu nastavka izgradnje radova na gradskom stadionu iz Budžeta Brčko distrikta je izdvojeno 7 miliona i 600.000 KM.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img