Radoslav Subotić predsjednik DEMOS-a u Brčkom

Radoslav Subotić izabran je večeras na osnivačkoj skupštini Demokratskog saveza (DEMOS) u Brčkom za predsjednika Opštinskog odbora ove stranke.

Subotić je rekao novinarima da će rad biti posebno fokusiran na mlade.

“Na političkoj sceni ima dosta stranaka, ali na izbore izlazi nešto malo više od pola glasačkog tijela. Znači da 50 odsto glasačkog tijela nije zadovoljno ponuđenim opcijama. Mi ćemo pokušati da na prostoru Brčkog okupimo posebno te mlade ljude koji su nezadovoljni situacijom i da njihove ideje pokušamo pretočiti u djelo”, istakao je Subotić.

Subotić je, obraćajući se brojnim zvanicama, simpatizerima i članovima, istakako kako će ova politička opcija posebnu brigu voditi o borcima i ratnim vojnim invalidima, onima koji su za Srpsku dali najviše.

On je naglasio da je cilj DEMOS-a i saradnja sa drugim političkim opcijama, ali i ulazak u Skupštinu.

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović izrazio je zadovoljstvo što je za predsjednika stranke u Brčkom izabran porodičan čovjek, otac petoro djece, koji se dokazao u privredi.

“Politička scena Republike Srpske i BiH je prebogata političkim strankama, ali mislim da će ova politička opcija biti stabilizujući faktor”, istakao je Čubrlović.

On je naveo da je DEMOS organizovao opštinske odbore u gotovo svim opštinama Republike Srpske, te da je ostalo da budu formirana još dva ili tri da bi kompletirali organizaciju na nivou entiteta.

Povjerenik DEMOS-a za Brčko Cvijeta Tanasić rekla je da u Distriktu ima prostora za još političkog djelovanja, te da je potrebna nova energija.

Ona je istakla da se DEMOS-u pridružilo mnogo mladih članova koji prethodno nisu bili politički aktivni.

 

 

 

(atvbl.com/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime