spot_img
spot_img

Радари у Брчком за осам мјесеци забиљежили преко 6.000 прекршаја

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Јединица саобраћајне полиције Брчко дистрикта аналитички сагледава стање сигурности у саобраћају и основне параметре који доприносе настајању саобраћајних незгода, а у складу с тим, између осталог врше и контролу брзине кретања возила.

Од почетка године, закључно с осмим мјесецом евидентирано је преко 6.000 прекршаја, по питању стационираних и мобилних радарских контрола.

На овогодишњи рад радарских система утицала је и привидна обустава саобраћаја везана уз ковид-19 те реконструкција саобраћајница које су у непосредној близини постављених радарских система.

У складу с тим, када су у питању четири стационирана радарска система с којима располаже Полиција Дистрикта, у односу на иста раздобља претходних година, број овогодишњих прекршаја је смањен.

“Закључно с осмим мјесецом ове године, евидентирано је 4.809 прекршаја, од чега је издато 2.764 налога. Дио прекршаја је у фази обраде, дио се односи на странце, док се једна цјелина не може процесуирати због одређених техничких проблема и немогућности утврђивања ко је извршитељ”, рекао је за Радио Брчко командант Јединице саобраћајне полиције полиције, Кенад Бајрић.

Поред стационираних радара, Полиција Дистрикта свакодневно употребљава и мобилне радарске системе у виду TruCAM ручног радара и возила које се користи за контролу брзине у покрету, тзв. “пресретача”.

“Мобилним радарским системима смо ове године извршилии 392 контроле и издали 1.771 прекршајни налог”, истакнуо је Бајрић.

Када су у питању казне за прекршаје почињене у саобраћају, Бајрић истиче како су укупна дуговања брчанских возача око 1,9 милиона КМ, а да се наплаћеност тих прекршајних налога, на мјесечном нивоу креће око 50 посто.

За возаче који не плате прекршајне налоге на вријеме, покреће се процес принудне наплате од стране Пореске управе.

 

 

 

(radiobrcko.ba

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img