Putevi u donjem toku Tinje i dalje poplavljeni

Za razliku od prethodnih dana, situacija sa poplavama na području Brčko distrikta je nešto stabilnija, ali još postoji problem sa plavljenjem putnih komunikacija u donjem toku rijeke Tinje, a zbog porasta nivoa rijeke Save.

Ovaj problem je izražen u Donjem Vukšiću, Gornjem Vukšiću, Laništima, Marković Polju, Krepšiću i Goricama.

- Reklama -

Mirsad Hasanbašić, koordinator za krizne situacije je rekao da, tokom noći i danas, nije bilo dojava o poplavama i prodiranju vode u stambene objekte, ali da su ekipe Civilne zaštite sinoć oko 20 časova imali jednu intervenciju.

“Pripadnici Civilne zaštite Odjeljenja za javnu bezbjednost, u saradnji sa nevladinim sektorom, stalno dežuraju i obilaze teren. Sinoć oko 20.00 časova imali smo intervenciju na poziv građana, te smo trudnicu iz Donjeg Vukšića radi porođaja evakuisali do gradske bolnice”, rekao je Hasanbašić.

On je dodao da je juče i danas 56 ljudi poslato na područje opštine Lopare u potragu za nestalim desetogodišnjim dječakom, te da se ostatak ljudstva nalazi u Brčkom na terenu. Kako je naveo, stanje u mjesnim zajednicama Brka i Palanka danas je stabilno.

Šef Odjeljenja za javnu bezbjednost Edin Zaimović istakao je da, na osnovu trenutnih informacija sa terena, štete koje su nastale nisu velike, međutim da ih je potrebno sanirati i dovesti teren u prvobitno stanje.

Reagujući na probleme prouzrokovane višednevnim padavinama, Vlada Brčko distrikta je danas na sastanku Kolegija raspravljala o Izvještaju o nastalim štetama uzokovanim obilnim padavina.

Tim povodom je donesen zaključak da se, od predstavnika nadležnih odjeljenja Vlade, te Javnog preduzeća „Putevi “ i “Komunalno” formira komisija koja će odmah izaći na teren, snimiti stanje i utvrditi nastale štete, a potom o utvrđenim činjenicama informisati brčansku Vladu.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime