Purić: Milić bi, da ima odgovornosti, podnio ostavku

Milan Purić, poslanik brčanskog SDS-a u Skupštini Brčko distrikta, danas je održao vanrednu pres konferenciju povodom najnovijih političkih dešavanja i krize vlasti na lokalnom nivou.

Purić kaže da je samo nekoliko dana od kada je SDS zatražio od skupštinske većine da se u cilju konsolidacije i otklanjanja nedostataka afirmativnih glasova hrvatskih poslanika, gradonačelnik odlučio da iz skupštinske većine eliminiše Srpsku demokratsku stranku.

- Reklama -

Dodaje da je gradonačelnik najavio funkcionerima SDS-a koji su članovi Vlade Brčko distrikta smjenu.

“Mi ga pozivamo da to ne čini jer to je nasilje nad Poslovnikom i Statutom Brčko distrikta kao i nad principima demokratije uopšte, jer nema većinu srpskih poslanika za tu svoju namjeru” – upozorava Purić i dodaje da je gradonačelnik na ovaj način unio destabilizaciju u funkcionisanje vlasti u Brčkom posebno u srpskom djelu.

“Da ima odgovornosti on bi podnio ostavku zbog toga. U svakom slučaju ovo je vrlo opasna situacija u koju se upušta gradonačelnik i pozivamo ga da još jednom dobro razmisli šta planira uraditi” – kaže Purić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li je koalicija SDS-NDP u skupštini stabilna, Purić je odgovorio potvrdno i da imaju podršku i PDP-a koji ne podržavaju ovakav stav gradonačelnika Milića.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime