spot_img

Purić: Konsolidacija vlasti u Brčkom prilika za efikasniji rad

Published:

spot_img

Poslanik brčanskog SDS-a u Skupštini Brčko distrikta, Milan Purić, danas je održao pres konferenciju na temu lokalne političke krize koja već danima privlačli pažnju javnosti.

“Tokom prošlog skupštinskog zasjedanja SDS je iznijela stav da je vlast u Brčkom u krizi zbog nedostatka afirmativnih glasova hrvatskog naroda te da iz tog razloga zakonodavni organ nije u mogućnosti da normalno funkcioniše” – kaže Purić i dodaje da ova kriza treba da bude šansa kako bi se funkcionisanje postojeće vlasti poboljšalo.

Purić naglašava da postoje indicije da pojedine političke stranke pregovoraju o prekompoziciji vlasti u distriktu, te da će SDS permanentno analizirati situaciju i u skladu sa tim preduzimati odgovarajuće političke korake.

“Tokom konsolodacije vlasti mi iz SDS-a ćemo insistirati na ozbiljnom usaglašavanju među partnerima, a u cilju efikasnijeg rada” – kaže Purić i dodaje da će jedna od prvih inicijativa biti ona u vezi zapošljavanja koja se pokazala nepravednom i neefikasnom.

“Mi u Brčkom se suočavamo sa ogromnim odlivom stanovništva, te mi se čini da smo u tom smislu rekorderi u BiH i to bi svakako trebao da bude alarm da se u političkom smislu urazumimo” smatra Purić i dodaje da će SDS dati maksimalan doprinos stabilizaciji političke situacije.

Odgovarajući na novinarsko pitanje “koliko kriza vlasti može trajati u distriktu”, Purić odgovara da je u političkom životu u Brčkom sve teško predvidivo ali da će se SDS potruditi da što kraće traje jer postoji odgovornost prema građanima koji su birali poslanike na izborima.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img