Pune bašte: Nakon skoro dva mjeseca u Brčkom rade kafići

Sudeći po stanju u brčanskim baštama danas, mnogi građani Brčkog jedva su dočekali da popiju kafu u nekom od svojih omiljenih kafića.

Brčansko šetalište danas je ličilo na ono prije pandemije virusa korona.

Brojni građani iskoristili su sunčano vrijeme da nadoknade propušteno, te uz kafu provedu vrijeme sa dragim osobama.

“Ova kafa mi je jedino uživanje. Drugari, priča, kafica i sunce – meni ništa više ne treba”, vidno srećan kaže nam jedan naš sugrađanin.

Ni ugostitelji sa kojima smo danas razgovarali ne kriju zadovoljstvo.

“Sve je odmah drugačije, grad je živnuo, stare mušterije ponovo su tu, pa dijelimo vijesti, komentarišemo šta je ko propustio. Naravno da smo srećni, skoro dva mjeseca smo bez posla, a najgora je bila neizvjesnost”, kaže nam jedan brčanski konobar.

Mnogi kafići smanjili su broj stolova u baštama, kako bi ispoštovali propisane mjere distance, i to je pored maski i rukavica koje nosi osoblje, jedino po čemu se vidi da je do juče gotovo čitav grad bio zatvoren.

Dodajmo i to da su brojni građani na današnjim kafama komentarisali ažurnost službi koje su nakon gotovo dva mjeseca skoro potpune blokade grada, čekali ublažavanje mjera i povratak u normalu kako bi radili na obilježavanju horizontalne signalizacije na brčanskim saobraćajnicama.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime