Prvomajska čestitka Socijalističke partije

“Prvi maj – Međunarodni praznik rada podsjeća i ukazuje na istorijsku borbu za radnička prava i dostojanstvo čovjeka koji svojim časnim i poštenim radom obezbjeđuje egzistenciju sebi i svojoj porodici”, poručuju iz Socijalističe partije RS.

“Ovaj praznik predstavlja dan solidarnosti radnih ljudi cijelog svijeta i opominje da postoji veliki broj onih koji ne mogu ostvariti jedno od osnovnih ljudskih prava – pravo na rad.

- Reklama -

Prvi maj u distriktu Brčko i ove godine biće zapamćen zato što će se obilježiti i radno i paradno, bez Kolektivnog ugovora kojim bi se štitila prava radnika. Najveći broj radnika će morati radno obilježiti ovaj, za radnike najznačajniji praznik, bez obzira na visinu nadnice i uslove rada, jer se ni donesene odluke i zakoni o praznicima i neradnim danima od strane vlasti i poslodavaca ne poštuju.

Oni koji vladaju i koji se ne brinu što je mali broj onih koji imaju posao, što su su radničke plate u Distriktu najniže u BiH i što neki poslodavci godinama ne uplaćuju doprinose za PIO i MIO, zato što se ne poštuju radnička prava, obilježiće paradno, uz bogatu trpezu i muziku.

Zbog toga nas 1. maj snažno podsjeća na potrebu da svakodnevno ulažemo maksimalne napore kako bismo mijenjali takvo stanje. Prvomajsku čestitku, Socijalistička partija, upućuje uz poziv na zajedničku borbu za „bolje sutra“, nastojanje da izgradimo bolji distrikt Brčko u kome će svaki pojedinac imati iste mogućnosti da dostojno živi od svog rada.

Svima je vrlo jasno da je ta borba i teška i duga, ali moramo biti jaki i istrajni. Vjerujem da možemo jer smo i iz težih borbi izlazili kao pobjednici.”

 

 

Svim građanima distrikta Brčko želimo srećam Prvi Maj,
OO Socijalističke partije Brčko

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime