spot_img
spot_img

Прво усрећени најмлађи: У Брчком почела прослава православне Нове године

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Подјелом новогодишњих пакетића малишанима данас је, у центру града недалеко од спомен обиљежја погинулим српским браниоцима, у Брчком почела прослава православне Нове године.

– Ово је 14. година како дијелимо пакетиће нашим најмлађим суграђанима поводом Божића и православне Нове године. Ове године обезбиједили смо 500 пакетића које смо купили својим новцем и од наших чланарана – рекао је Славиша Летић, предсједник Мото клуба „Силвер вингс“.

Претходно су чланови овог Мото клуба подијелили 15 пакетића малишанима на педијатрији брчанске болнице.

Под покровитељством градоначелника Брчког Синише Милића, прославу православне Нове године у Брчком организује Српско просвјетно и културно друштво (СПКД) “Просвјета”.

– Вечерас у 20 часова у Дому културе почеће “Ноћ српског фолклоре”, традиционална манифестација коју увијек организује неко од културно-умјетничких друштава из Брчког, а ове године организатор је Српско културно-умјетничко друштво из Крепшића. Манифестација окупља сва друштва која баштине српску културу, традицију и фолклор на овим просторима. Након тога биће одржан концерт естрадне умјетнице Мирјане Алксић и “Миленијум бенда” – рекао је Томић. Истакао је да су захваљујући привредним колективима, хотелу, ресторанима и пекарама за грађане обезбиједили бесплатну храну и топле напитке, а у поноћ ће почетак православне Нове године обиљежити велики ватромет.

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img