Prvi put u Brčkom: Veliki gradski kviz!

U subotu, 9. marta, u Omladinskom centru u Brčkom će se održati prvo Gradsko KVIZ takmičenje u sklopu obilježavanja Dana Brčko distrikta.

Organizator događaja Udruženje Stand-Up BH ističe kako su ovakva takmičenja nešto sasvim novo u našem gradu, te kako je primarni cilj pružiti građanima priliku da se okupe u edukativnoj i zabavnoj aktivnosti.

“Jedinstven i unikatan način da se promoviše grad, ali i da se spoje ljudi različitih interesa, generacija, a sigurno će nas posjetiti i gosti van okvira Distrikta”, navodi se iz Udruženja.

- Reklama -

Uz sve navedeno, ovaj događaj krasi i nagradni fond od 700 KM. Prvoplasiranoj ekipi će pripasti 400 KM, dok će ekipe koje zauzmu drugo i treće mjesto odnijeti sa sobom 200, odnosno 100 KM.

Pravo takmičenja imaju ekipe od najmanje dva, a najviše četiri člana. Učešće na takmičenju je besplatno za sve učesnike. Ekipe će na kvizu odgovarati na pitanja na unaprijed pripremljenim formularima. Sam kviz sastoji se od 50-ak pitanja podijeljenih u 6 oblasti – opšta kultura, istorija, geografija, književnost, sport, film i muzika. Pozivamo škole, udruženja i sve zainteresovane građane da se prijave na takmičenje.

Na vama je samo da okupite dobru ekipu, smislite kreativno ime i naoružate se znanjem. Titula gradskog šampiona vas čeka!

Prijave ekipa su otvorene do četvrtka 07. marta, a prijaviti se možete na OVOM LINKU.(

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime