Prvi put u Brčkom: Osmomartovska ulična trka okupila oko 100 učesnika

U organizaciji Trkačko-rekreativnog kluba „Majevica – Brčko“ i pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta danas je u Brčkom održana prva Osmomartovska ulična trka čiji je cilj promocija rekreativnog trčanja i zdravog načina života.

– Uprkos lošem vremenu na startu se pojavilo oko 100 trkača uzrasta od pet do 70 godina. Trka je održana na dva i na osam kilometara, na stazi koja je počela na izletištu Ficibajer obalom Save do lučkog terminala i natrag do izletišta – rekao je Željko Novaković iz kluba „Majevica-Brčko“.

Dodao je da osim promocije rekreativnog trčanja i zdravog načina života ovom trkom žele da promovišu rijeku Savu i prirodne potencijale Brčkog, kao i sam klub koji ima oko 30 članova.

Novaković je podsjeti je da su prije mjesec dana počeli sa javnim treningom u Gradskom parku gdje se svake nedjelje u 12 časova okupljaju rekreativci.

– Organizacija je dobra, momci iz kluba su to odlično organizovali. Ovo je bijeg od svakodnevnice i zaista je to lijepo vidjeti i učestvovati u tome – reako je Aleksandar Tutić, jedan od učesnika prve Osmomartovske trke.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime