spot_img
spot_img

Први Jazzwa fest од 9. до 15. августа у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Група ентузијаста и љубитеља умјетности у Брчком одлучила је да ове године између 9. и 15. августа организује седмодневни фестивал умјетности који ће се у поменутом термину одржати у Занатском Центру.

– Фестивал укључује седам врста умјетности. Прилагођен је младим људима као једна врста мотивације и подизања свијести о култури. Предавачи и излагачи су годинама самостални умјетници те прави показатељи колико један човјек може направити и уживати од свог искључивог рада и труда. Настојимо приказати да тренд исељавања младих може престати уколико имамо садржај који ће подизати свијест и приказати људске вриједности и људски потенцијал (умјетности) у нашем граду. Свако од нас конзумира умјетност на различите начине али само прави начини нас чине јединственим и оригиналним, казала је Алмедина Цифрић, умјетнички директор фестивала.

Сам догађај добио је подршку и од ЕУ инфо центра у БиХ односно Европске уније.

– Сада када смо на корак од одржавања ја бих желио да се захвалим свим људима који су нам помогли у самој организацији. Поносан сам што у наш град доводимо умјетнике из Тузле, Бања Луке и Сарајева а још више на чињеницу да и ми имамо много тога да понудимо, истиче Жељко Лазаревић, коме је припала улога организатора.

Брчацима ће прве вечери бити представљена изложба младог концептуалног умјетника из Тузле Раме Тучића, а посјету свечаном отварању фестивала и првој фестивалској вечери потврдили су и високи званичници БиХ.

Из организационог одбора наглашавају да је комплетан програм поклон грађанима Брчког те као такав потпуно бесплатан.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img