Prvi Jazzwa fest od 9. do 15. avgusta u Brčkom

Grupa entuzijasta i ljubitelja umjetnosti u Brčkom odlučila je da ove godine između 9. i 15. avgusta organizuje sedmodnevni festival umjetnosti koji će se u pomenutom terminu održati u Zanatskom Centru.

– Festival uključuje sedam vrsta umjetnosti. Prilagođen je mladim ljudima kao jedna vrsta motivacije i podizanja svijesti o kulturi. Predavači i izlagači su godinama samostalni umjetnici te pravi pokazatelji koliko jedan čovjek može napraviti i uživati od svog isključivog rada i truda. Nastojimo prikazati da trend iseljavanja mladih može prestati ukoliko imamo sadržaj koji će podizati svijest i prikazati ljudske vrijednosti i ljudski potencijal (umjetnosti) u našem gradu. Svako od nas konzumira umjetnost na različite načine ali samo pravi načini nas čine jedinstvenim i originalnim, kazala je Almedina Cifrić, umjetnički direktor festivala.

Sam događaj dobio je podršku i od EU info centra u BiH odnosno Evropske unije.

– Sada kada smo na korak od održavanja ja bih želio da se zahvalim svim ljudima koji su nam pomogli u samoj organizaciji. Ponosan sam što u naš grad dovodimo umjetnike iz Tuzle, Banja Luke i Sarajeva a još više na činjenicu da i mi imamo mnogo toga da ponudimo, ističe Željko Lazarević, kome je pripala uloga organizatora.

Brčacima će prve večeri biti predstavljena izložba mladog konceptualnog umjetnika iz Tuzle Rame Tučića, a posjetu svečanom otvaranju festivala i prvoj festivalskoj večeri potvrdili su i visoki zvaničnici BiH.

Iz organizacionog odbora naglašavaju da je kompletan program poklon građanima Brčkog te kao takav potpuno besplatan.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime