spot_img

Prvi fiskalni računi u Brčkom do kraja januara

Published:

spot_img

Izdavanje prvih fiskalnih računa u Brčko distriktu koje je prema nekim procjenama trebalo početi polovinom ovog mjeseca, još nije krenulo.

Prema riječima Siniše Milića gradonačelnika Brčkog riječ je o veoma složenom procesu primjene Zakona o fiskalnim sistemima i podzakonskih akata koji su od 1. januara ove godine stupili na snagu.

-Očekujemo da će prvi fiskalni računi biti izdati u ovom mjesecu i da će proces fiskalizacije u Brčkom biti okončan u periodu od pet do šest mjeseci- rekao je Milić. Dodao je da nije jednostavno primjeniti sve što je predviđeno propisima o fiskalizacijiali te da će fiskalizacija biti sprovedena.
Prema ranijim procjenama u Brčko distriktu fiskalizacijom će biti obuhvaćeno oko tri hiljade pravnih lica i preduzetnik, a planirano je da se uvodi po grupama poreskih obveznika.

Zakono o fiskalnim sistemima Brčko distrikta donesen je u junu 2016. Godine i predviđao jeuvođenja fiskalizacije od 2017. godine uz uslov stvaranja neophodnih preduslova. Rok za uvođenje fiskalizacije pomjeren je na 2018. godinu, a izmjenama zakona kao konačan rok utvrđen je 1. januar ove godine.

(srpskainfo.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img