spot_img
spot_img

Први фискални рачуни у Брчком до краја јануара

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Издавање првих фискалних рачуна у Брчко дистрикту које је према неким процјенама требало почети половином овог мјесеца, још није кренуло.

Према ријечима Синише Милића градоначелника Брчког ријеч је о веома сложеном процесу примјене Закона о фискалним системима и подзаконских аката који су од 1. јануара ове године ступили на снагу.

-Очекујемо да ће први фискални рачуни бити издати у овом мјесецу и да ће процес фискализације у Брчком бити окончан у периоду од пет до шест мјесеци- рекао је Милић. Додао је да није једноставно примјенити све што је предвиђено прописима о фискализацијиали те да ће фискализација бити спроведена.
Према ранијим процјенама у Брчко дистрикту фискализацијом ће бити обухваћено око три хиљаде правних лица и предузетник, а планирано је да се уводи по групама пореских обвезника.

Законо о фискалним системима Брчко дистрикта донесен је у јуну 2016. Године и предвиђао јеувођења фискализације од 2017. године уз услов стварања неопходних предуслова. Рок за увођење фискализације помјерен је на 2018. годину, а измјенама закона као коначан рок утврђен је 1. јануар ове године.

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img