spot_img
spot_img

Први дани масовне имунизације у Брчком протичу без потешкоћа

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Процес масовне имунизације грађана против коронавируса на подручју Брчко дистрикта почео је прије два дана, и у овом тренутку дневно може бити вакцинисано око 400 Брчака.

“Створили смо све техничке предуслове и продужењем рада Центра за вакцинацију, тако да током дана може бити вакцинисано близу 400 наших суграђана. Масовна вакцинација подразумјева плански долазак грађана испред Омладинског центра, о чему ће сви они који су се пријавили за имунизацију бити обавјештени телефоном”, рекао је шеф Одјељења за здравство и остале услуге брчанске Владе Сеад Шадић.

На овакав метод масовне имунизације у брчанској Влади одлучили су се због изузетно високих температура.

“Метод који сада примјењујемо чини нам се најсврсисходни јер тиме избјегавамо стварање гужви испред Центра за имунизацију, јер би се у противном могло дестити да у првим јутарњим сатима буду редови и од неколико стотина грађана, чија вакцинација би трајала више сати, а кроз пораст температура било би и физички угрожено здравље оних који стоје чекајући вакцинацију”, нагласио је Шадић.

Иначе, у Брчком до сада је вакцинисано око 13.000 грађана, од чега близу 8.000 првом и преко 5.500 и другом дозом вакцине.

“Састанак Кризног штаба у здравству биће одржан и данас, но до овог момента нисмо мишљења да треба вакцинацију обављати и у здравственим центрима широм Дистрикта, али уколико се укаже потреба, спремни смо врло брзо прећи и на овај систем масовне имунизације”, закључио је Шадић.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img