Prvi “Biznis forum” u Brčkom

Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, a u organizaciji Udruženja računovođa, forenzičara i revizora Brčko distrikta BiH, juče je u Domu kulture u Brčkom počeo prvi „Biznis forum Brčko distrikta BiH“ na temu “Novi razvojni ciklus”.

Prvi “Biznis forum Brčko distrikta BiH” svečano je počeo pozdravnim riječima gradonačelnika Brčko distrikta BiH Siniše Milića, zamjenika gradonačelnika Ante Domića, glavnog koordinatora Vlade Brčko distrikta BiH i direktora Biznis foruma Damira Bulčevića, predsjednika Skupštine Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića , supervizora za Brčko distrikta BiH Denisa Herna kao i ambasadora Republike Indonezije u BiH Amelije Jani.

- Reklama -

U okviru plenarnih sekcija panelisti i učesnici imali su priliku da polemišu na pet tema i to: Lokalni i regionalni razvoj, Obrazovanje i mladi, Privredni potencijali Brčko distrikta BiH, Poljoprivredi potencijal Brčko distrikta BiH kao i Saobraćaj i turizam.

Vizija foruma je da okupi što veći broj renomiranih učesnika iz reda predstavnika Vlasti Brčko distrikta BiH, akademske zajednice, državnih zvaničnika, diplomatskog osoblja, privrednih komora, privrednika, poljoprivrednika i investitora.

Misija foruma je da kroz poslovni susret obezbjedi kontakt između naših i stranih poslovnih ljudi, kompanija i investitora u cilju ostvarivanja njihovih ideja i unapređenju privrednog ambijenta Brčko distrikta BiH.

Primarni cilj jeste da kroz dijalog, rasprave i razmjene mišljenja, tradicionalno postane prepoznatljivo mjesto, kao važan poslovni i investicioni događaj regiona za širenje znanja i poslovnih ideja.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime