spot_img
spot_img

Прва трка Дједа Мразева у Брчком: Најмлађи учесник беба од девет мјесеци

spot_img
spot_img
spot_img

У организацији тркачко-рекреативног клуба „Мајевица-Брчко“ вечерас је у овом граду одржана прва трка Дједа Мразева. Око 150 учесника трчало је један километар централним улицама града.

Жељко Новаковић, члан овог клуба рекао је да трка има хуманитарни карактер јер ће сав приход од котизације учесника бити усмјерен за набавку школског прибора за одјељење дјеце са посебним потребама.

– Неколико седмица раније радили смо на анимирању што већег боја учесника и задовољни смо јер се упркос хадном времену одазвао велики број људи и дјеце. Најмлађи учесник је моја беба од девет и по мјесеци, а најстарији има 75 година и дошао је из сусједне Хрватске – рекао је Новаковић.

Трка Дједа Мразева организована је као једна у низу манифестација које грађани, организацие и удружења приређују у оквиру „Чари зиме“, манифестације коју је први пут ове године организовала Канцеларија градоначелника Брчко дистрикта како би у зимском периоду оживјела град.

Прије пар дана отворено је и клизалиште, а први наредни догђај је сутрашњи новогодишњи концерт групе „Дивље јагоде“ на Тргу младих.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img