Prva trka Djeda Mrazeva u Brčkom: Najmlađi učesnik beba od devet mjeseci

U organizaciji trkačko-rekreativnog kluba „Majevica-Brčko“ večeras je u ovom gradu održana prva trka Djeda Mrazeva. Oko 150 učesnika trčalo je jedan kilometar centralnim ulicama grada.

Željko Novaković, član ovog kluba rekao je da trka ima humanitarni karakter jer će sav prihod od kotizacije učesnika biti usmjeren za nabavku školskog pribora za odjeljenje djece sa posebnim potrebama.

– Nekoliko sedmica ranije radili smo na animiranju što većeg boja učesnika i zadovoljni smo jer se uprkos hadnom vremenu odazvao veliki broj ljudi i djece. Najmlađi učesnik je moja beba od devet i po mjeseci, a najstariji ima 75 godina i došao je iz susjedne Hrvatske – rekao je Novaković.

Trka Djeda Mrazeva organizovana je kao jedna u nizu manifestacija koje građani, organizacie i udruženja priređuju u okviru „Čari zime“, manifestacije koju je prvi put ove godine organizovala Kancelarija gradonačelnika Brčko distrikta kako bi u zimskom periodu oživjela grad.

Prije par dana otvoreno je i klizalište, a prvi naredni dogđaj je sutrašnji novogodišnji koncert grupe „Divlje jagode“ na Trgu mladih.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime