spot_img

Prva pobjeda “Amazonki” u Premijer ligi BiH! Osvojena 3 boda!

Published:

spot_img

Rukometašice brčanskog “Jedinstva” ostvarile su prvu pobjedu u Premijer ligi BiH. ŽRK “Hrasnica” Hrasnica – ŽRK “Jedinstvo” Brčko 30:34 (14:20).

U sastavu su bile: Kovačević, Đurić, Svrdlan, Pajić 4, Rendić 1, Lukić 2, Sorak 16 (3), Lancuški 1, Markanović, Katić 9 (1), Nedić, Petrović 1, Erić.

Sedmerci: Hrasnica 5 od 6, Jedinstvo 4 od 6.
Isključenja: Hrasnica 8 minuta, Jedinstvo 14 minuta.

Najbolje igračice ovog susreta su: Marija Šehovac (Hrasnica) i Nafisa Kovačević (Jedinstvo).

Sa 3 boda, Brčanke su trenutno 9. na tabeli, isti broj bodova ima i “Katarina” Mostar ali je na 10. mjestu, iza ekipe iz Brčkog, bez bodova su Ilidža i Hrasnica.

Sledeća 2 kola ŽRK “Jedinstvo” igra na domaćem terenu. U subotu, 17. 11. “Amazonke” dočekuju četverostruke prvakinje BiH, ekipu Gruda. Publiku očekuju lijepi rukometni potezi na ovoj utakmici, a zadatak Brčanki je da pruže što bolji otpor favoritu ovog susreta. A u 8. kolu, ponovo na domaćem terenu, dočekuju ekipu Ilidže.

Iz ŽRK “Jedinstvo” pozivaju ljubitelje sporta da dođu na utakmice, podrže ženski rukomet i brčanske rukometašice.

Takože, iz kluba su oputem uputili i apel brčanskoj vlasti, poručujući da im nedostaju finansijska sredstva kako bi imali priliku ravnopravne borbe sa ostalim ekipama u Premijer ligi BiH, te nadležne mole za razumjevanje, i finansijsku pomoć, kako bi još jedan ženski kolektiv i naredne godine mogao predstavljati grad u najelitnijem rangu takmičenja, rukometnoj Premijer ligi BiH.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img