Provjera vladajuće većine u Skupštini već u srijedu

Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH dogovorili su se na pripremnom sastanku da se 25. redovna sjednica Skupštine održi u srijedu 14. februara 2018. godine.

Na dnevnom redu će se naći dva zakona u prvom čitanju, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o javnim preduzećima i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju. U drugom čitanju će se razmatrati Nacrt zakona o zaštiti od nasilja u porodici kao i nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječjoj zaštiti i Zakona o socijalnoj zaštiti Brčko distrikta BiH.

- Reklama -

Predviđeno je i razmatranje predloga budžeta Brčko distrikta BiH za 2018. godinu, više odluka među kojima je Predlog odluke o dopuni Odluke o osnivanju Fonda zdravstvenog osiguranja, i davanje saglasnosti na Odluku o usvajanju cjenovnika usluga parkiranja u Brčko distriktu BiH. Na dnevnom redu je i Izvještaj o radu Direkcije za finansije u prošloj godini kao i Izvještaj o radu Nadzornog odbora JZU “Zdravstveni centar Brčko“.

Na predlog Komisije za zaštitu ljudskih prava u dnevni red je uvršćen Predlog deklaracije o osudi govora mržnje.

Pred poslanicima će se naći i više informacija o sprovođenju okvirnih zakona u oblasti obrazovanja i Informacija o kapitalnim projektima koji duže vrijeme nisu realizovani. Dogovoreno je da se u dnevni red uvrsti i pitanje realizacije skupštinskih zaključaka i da se razmatra predlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju predsjedavajućih i članova skupštinskih komisija.

– Imamo i jednu tačku koja se tiče afirmativnog glasanja. Za davanje saglasnosti na Predlog odluke za imenovanje jednog od predloženih kandidata za zamjenika šefa Policije Brčko distrikta BiH neophodni su afirmativni glasovi i to će biti prvi test za vladajuću koaliciju s obzirom na političke okolnosti u kojima sada radimo – rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime