spot_img
spot_img

Протојереј Славко Максимовић одликован Медаљом заслуга за народ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Поводом 9. јануара, Дана Републике Српске, а на основу одлуке предсједника Српске, данас су у Палати Републике, уручена одликовања за 16 појединаца, институција, организација и удружења, као и једно које је додијељено постхумно – за генерал-мајора Славка Лисицу, које је преузео његов син Ненад.

Медаљом заслуга за народ одликовани су Удружење грађана “Мозаик пријатељства” из Бањалуке, брчански протојереј-ставрофор Славко Максимовић и академски сликар Младен Каран. Њима су одликовања додијељена за заслуге у области хуманитарног и духовног рада, очувању традиције и достигнућа у области ликовне културе и умјетности од значаја за општу афирмацију Републике Српске.

Медаља заслуга за народ је установљена 1993. године системом одликовања Републике Српске дефинисаним Уставом Републике Српске. Медаља заслуга за народ има једну класу и додјељује се за заслуге стечене у борби против непријатеља, за ослобађање земље те за допринос у изградњи и развоју Републике Српске.

Њоме се у миру одликују појединци, установе и друге организације за допринос у развитку и напретку Републике Српске. Натпис на медаљи гласи: За крст часни и слободу златну, Република Српска.

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img