Protest podrške porodici ubijenog Edina Zejćirovića

Protest podrške porodici svirepo ubijenog Edina Zejćirovića, organizovan je jutros ispred Suda u Brčkom za vrijeme ročišta optuženima. Naime, roditeljima ubijenog je zabranjen pristup ročištima.

S obzirom na to da postoji mogućnost njihovog ponovnog pozivanja kao svjedoka, prema ZKP-u su morali biti odstranjeni. Podsjetimo, krajem prošle godine Suan Halilović, Samid Šabanović, Nihad Hukić i Suvad Djedović su kindapovali, satima zvjerski mučili te u Savu bacili Zejćirovića, što su sve dokumentovali videosnimkom.

“Evo deset mjeseci od ubistva, nit znaš kako ustaješ, kako liježeš, gdje si, šta si…. Imali smo u nekoliko navrata od izbacivanja iz suda mene kao oštećene strane ovdje u ovom postuptku pa do nekih verbalnih sukoba sa zločincima, njihovo dobacivanje nema, prijetnje nama ponovo, ionako sam dosta utučen”, kaže nam Enver Zejćirović, otac ubijenog Edina.

“To neko načelo naposrednosti i svima je nama jasno i njihova zainteresiranost za sami tok postupka, smatram da nisu postojale prepreke da se njima zabrani prisustvo glavnom pretresu. S tim u vezi mi smo se u dva navrata obraćali i postupajućem sudiji, dakle predsjedniku tog vijća, dva podneska na koje nismo dobili odgovor”, izjavio je Mirza Fazlić, advokat porodice Zejćirović.

 

 

 

 

(federalna.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime