Протест љекара и медицинског особља у Брчком - nula49.com
spot_img
spot_img

Протест љекара и медицинског особља у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Здравствени радници у Брчком окупили су се данас у кругу болнице како би исказали незадовољство својим полажајем и неслагање са посљедњом одлуком менаџмента у вези спискова награђених радника за учешће у раду за вријеме пандемије вируса корона.

Скупштина Брчко дистрикта донијела је одлуку да новчано награди медицинско особље које је било укључено у рад током пандемије. Међутим, са списком који је саставио менаџмент болнице, не слаже се већина запослених у ковид амбулантама .

“Данас смо судионици неслужбеног окупљања здравствених радника да дамо подршку нашим колегама који се нису нашли на списку награђених за Ковид учешћа за вријеме короне. Сјећам се тренутка када су сви у Скупштини аплаудирали И изражавали своје задовољство ангажманом свих ових људи који су се данас окупили.

Сви су на неки начин дали свој данак на начин на који само медицински радник у бијелом мантилу зна дати. Задња одлука нашег менаџмента који је наш легитимни представник у борби за боља права медицинског радника је заправо само кап која је прелила чашу која је још једном показала да када нема ковида, када нема тих кризних ситуација да је медицински радник заправо на маргини друштва, изјавио је пред окупљенима Др Зоран Тошић.

Одлуком Скупштине 150 хиљада марака је било намијењено за награду здравственим радницима.

“Поред ових спискова који су објављени постоји дугогодишње незадовољство у односу менаџмента према радницима и условима рада, накнадама које ти људи примају за обављање свог посла, униформама, тендерима , конкурсима и другим стварима које се односе на раднике ове установе.

Ми имамо у плану да се састави једно Вијеће испред љекара , техничара, свих радника који су учествовали у ковиду и да покушамо да изнађемо нека рјешења за те бројне проблеме који имају здравствени радници, каже Мирко Вилотић , медицински техничар .

И Прим. др Адмир Чандић , незадовољан је условима рада И односом менаџмента према њима.

“Ја сам овдје запослен 20 година и добио сам само један комплет униформе за то вријеме , а о платама да и не говоримо. Немојте мислити да су здравтсвени радници у БЧД добро плаћени – нису . Они нама никад неће одузети наше знање и наше достојанство на овај начин И то је оно што ми нећемо дозволити. Хоћемо иста права која имају наше колеге у Федерацији, И у РС , категоричан је Чандић.

 

 

(rtvbn.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img