spot_img
spot_img

“Просвјета” у Брчком покренула малу школу калиграфије

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Српско просвјетно и културно друштво /СПКД/ “Просвјета” Брчко покренуло је Малу школу калиграфије за ученике основних и средњих школа.

Иницијатор идеје за Малу школу калиграфије је вођа драмско-рецитаторске секције у “Просвјети” Душко Милошевић, који је рекао Срни да тренутно имају десет полазника, те да су се ученицима придружили и старији грађани.

Часови калиграфије су бесплатни, одржавају се сваког уторка и четвртка од 17.30 часова до 18.30 часова, а сви заинтересовани грађани су добродошли.

Милошевић је навео да је школа организована поводом Дана словенске писмености који се обиљежава 24. маја, када ће у Галерији “Сава Шумановић” изложити најљепше радове полазника школе.

Милошевић је рекао да је примијетио како већина ученика нема лијеп рукопис, те да ђацима више није у фокусу његовање лијепог рукописа јер све мање пишу оловком.

“`Просвјета` је ту да његује културу и традиционалне вриједности и трудимо се да то младима представимо кроз различите активности. Одређен број младих је то препознао и остају у `Просвјети`, што нам је посебно драго”, истакао је Милошевић.

“Просвјетина” Драмско-рецитаторска секција ће 16. маја у Брчком организовати књижевно вече поводом 125 година од рођења пјесникиње Десанке Максимовић.

 

 

(fena)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img