spot_img
spot_img

Просторије Службе хитне медицинске помоћи од сриједе у Дому здравља

spot_img
spot_img
spot_img

„Просторије Службе хитне медицинске помоћи у Брчком која је била смјештена у Болници од сриједе ће радити на новој локацији, тачније у Дому здравља гдје се налазио бивши гинеколошки диспанзер”, изјавила је на конференцији за новинаре в. д. руководилац Дома здравља у Брчком др Даница Лазић.

Она је казала да ће пресељење у нове просторије значити пуно за особље и за грађане Дистрикта.

„У Болници су били доста лошији услови, а сада ће Служба имати доста адекватнији простор. То радимо све с циљем побољшања здравствене заштите наших корисника јер Служба хитне медицинске помоћи је прва у контакту с пацијентом, односно са било којим хитним случајем који се може десити. Званични прелазак Службе је у сриједу и сваки корисник који позове биће обавјештен гдје ће се јавити. За сада смо урадили нешто и на побољшању опреме и кадрова, а такође радимо на томе да од сада на терен излази како медицински техничар тако и љекар. Захваљујем се и шефу Одјељења за здравство и остале услуге за максималну помоћ и разумијевање”, казала је Лазић.

Шеф Одјељење за здравство и услуге Владе Брчко дистрикта БиХ Сеад Шадић казао је да Одјељење у сарадњи са менаџментом ЈЗУ „Здравствени центар Брчко” од јануара ове године активно ради на побољшању и пружању услуга.

„Када је ријеч о коришћењу овог новог простора Службе хитне медицинске помоћи Одјељење за здравство упутило је неколико дописа према менаџменту да се простор у Болници замијени са другим. Такође, битно је истакнути да је на приједлог Одјељења приликом усвајања Програма рада ЈЗУ „Здравствени центар Брчко” усвојено да у склопу Службе хитне медицинске помоћи мора бити ангажован и доктор у тиму тако да је у наредном периоду терет на менаџменту и на управном одбору ове установе да се обезбиједи и распише позиција за додатних минимално пет доктора и недостајућих техничара“, казао је Шадић додајући да су у разговору са представницима ове установе размијењена и искуства око унапређења пружања услуга и да се у будућности очекује и изградња засебне зграде за Службу медицинске хитне помоћи као и набавка недостајућих возила са неопходном опремом.

„То радимо све како би наши грађани на подручју Дистрикта имали што квалитетнију здравствену заштиту односно Службу хитне медицинске помоћи”, истакао је Шадић.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img