spot_img
spot_img

Proširenje bulevara zavisi od sudskog spora

Published:

spot_img

Radovi na proširenju Bulevara mira od raskrsnice kod Kuglane do pružnog prelaza mogli bi biti započeti u drugoj polovini ove godine ukoliko bude okončan sudski spor oko naknade za rušenje Uzunovića kuće, saznali smo od Begana Adžikića, šefa Pododjeljenja za puteve i parkove u brčanskoj Vladi.

“Za te radove imamo na raspolaganju 1,45 miliona maraka i urađen projekat. Ukoliko sudski spor bude završen u skorije vrijeme, odmah ćemo raspisati tender i izabrati izvođača radova. Pitanje eksproprijacije kod tzv. “Rušitijeve kuće” je riješeno, tako da ostaje samo problem postojećeg sudskog spora”, rekao nam je Adžikić.

On je, u okviru proširenja Bulevara, najavio i rješavanje problema izlaza iz “EŠ” naselja pošto se jedan objekat na izlasku iz ovog naselja sa desne strane nalazi u procesu eksproprijacije što će, svakako, uticati na kvalitetnije rješenje.

“U sklopu ovih radova biće riješen problem raskrsnice kod Kuglane tako što će biti izgrađen novi ulaz u Srpsku Varoš”, rekao je Adžikić.

Po njegovim riječima, postoji mogućnost korekcija postojećih projekata za raskrsnice kod Kuglane i izlaza iz “EŠ” naselja.

“Postoji mogućnost da te raskrsnice budu riješene izgradnjom kružnih tokova. Za to se mora obezbjediti izmjena prostorno-planske dokumentacije. Kružni tokovi mogu se i naknadno raditi”, naglasio je Adžikić.

On je dodao da će se i, u budžetu za tekuću godinu, za radove na ovom potezu zatražiti još pola miliona maraka.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img