spot_img
spot_img

“Proljeće na vodenici” u Ražljevu privuklo veliki broj posjetilaca

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Povodom Malog Vaskrsa u Ražljevu je juče održana kulturno-zabavna manifestacija „Proljeće na vodenici“.

U okviru manifestacije, koju je organizovalo Srpsko klturno umjetničko društvo Ražljevo i mjesna zajednica Ražljevo priređena je kotlićijada, dok su u kulturno zabavnom programu nastupili SKUD Ražljevo i SKUD Krepšić.

Znajačajan doprinos u organizaciji dala je i Srpska pravoslavna crkva – Parohija Ražljevo.

„Naše društvo se predstavilo igrama iz Srbije dok su naši prijatelji iz Krepšića igrali svoje posavske igre“, kaže Slavko Bijelić, rukovodilac SKUD „Ražljevo“.

Ovogodišnja kotlićijada nije bila takmičarskog karaktera, nega samo revijalnog, a učešće je uzelo desetak ekipa.

Ova manifestacija koja se tradicionalno po 11. put održava kod vodenice u Ražljevu i ove godine je privukla veliki broj posjetilaca kako iz Distrikta tako i susjednih opština Bijeljine, Lopara i Ugljevika.

„Lijepo vrijeme nam je išlo na ruku, tako da smo se i mi iznenadili koliko je bilo posjetilaca“, kaže Bijelić.

Predsjednik mjesne zajednice Ražljevo Goran Simikić ističe da je ovo jedno divno okupljanje i tradicija koju treba sačuvati. On se ovom prilikom zahvalio svima koji su došli, posebno SKUD „Krepšić“ koji su svojim nastupom uveličali ovaj događaj.

„Svima koji su došli imali smo šta da ponudimo, a oni su imali šta da vide jer ova manifestacija „Proljeće na vodenici“ svake godine je sve bolja. Ove godine smo je organizovali vlastitim sredstvima, ali se nadamo da će nadležni prepoznati značaj očuvanja tradicije i ubuduće finansijski pomoći njeno održavanje“, rekao je Simikić.

Druženje kod vodenice „Šutnjare“ u Ražljevu trajalo je do kasno u noć uz pjesmu, odličan kotlić – Ražljevački čobanac i dobro raspoloženje.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img