Proglašeni najbolji sportisti 2019. godine

U brčanskom Domu kulture sinoć je u organizaciji Vlade Brčko distrikta BiH održana 20. manifestacija „Izbor sportiste godine“, na kojoj su proglašeni najbolji sportisti, sportski kolektivi i najbolji sportski događaj za 2019. godinu.

Za najboljeg sportistu Brčko distrikta BiH izabran je Srđan Samardžić iz Atletskog kluba „Maraton“, Brčko. Srđan je reprezentativac BiH u seniorskoj konkurenciji koji je tokom prošle godine imao zapažene rezultate na takmičenjima u BiH ali i na međunarodnom nivou.

Ana Gajić, odbojkašica „Bimal-Jedinstva“ i reprezentativka BiH, proglašena je za najbolju sportistkinju Distrikta. Gajić je tokom 2019. godine osvojila brojne medalje poput osvojenog šampionata BiH, Kupa BiH, Kupa RS sa matičnim klubom.

Najbolji sportski događaj organizovan u Brčkom bio je WDSF Brčko Open Championship 2019, turnir Svjetske sportske plesne federacije u organizaciji Škole plesa „Mambo“, koji učesnicima donosi najveći broj poena za svjetsku rang-listu.

Za najuspješniji sportski kolektiv izabran je ŽOK „Bimal-Jedinstvo“, koji je u prošloj godini osvojio prvenstvo BiH, Kup BiH, i takođe uspješno učestvovao u CEV Ligi šampiona, CEV Kupu i srednjoevropskoj MEVZA ligi. „Bimal-Jedinstvo“ u mlađim kategorijama takođe ima izuzetne uspjehe i može se pohvaliti sa 14 reprezentativki u svim uzrasnim kategorijama.

Najuspješnijim omladinskim pogonom proglašen je KK „Lavovi“, Brčko, a za najuspješniji fudbalski klub FK „Jedinstvo“, Brčko. Najuspješniji klub dvoranskih sportova je prema mišljenju stručnog žirija OK „Mladost“, dok je najuspješniji klub borilačkih sportova Sportsko društvo „Pobjednik“ iz Brčkog. Najuspješniji sportski kolektiv za razvoj sportova na vodi je Kajak kanu klub „Hariz Suljić“. Sportskim kolektivom za razvoj atletike i ostalih grana sporta proglašen je Atletski klub „Kros“, Brčko.

Najuspješnijim mladim sportistom proglašen je Sejdo Huremović iz Tekvondo kluba „Goku“, najuspješnijom mladom sportistkinjom Amna Šehić iz SD „Pobjednik“, dok je najuspješniji trener Edin Baković, MOK „Jedinstvo Brčko“.

Najuspješniji dugogodišnji sportski radnik je Neđo Ilić, najuspješniji sportski novinar / sportska redakcija Stjepan Bogutovac, novinar „Radio Brčkog“.

Najuspješnija fudbalerka je Marija Damjanović iz ŽFK „Lokomotiva Brčko“, a najuspješniji sportista dvoranskih sportova Mlađan Lukić iz OK „Mladost“.

Najuspješniji sportista borilačkih sportova je Redžep Brkić, najuspješniji sportista sportova na vodi Jasmin Klebić iz KKK „Zaveslaj Brčko“, najuspješnija sportistkinja atletike i ostalih grana sporta Kristina Trkulja iz AK „Kros“, Brčko, a najuspješniji sportista sa invaliditetom Damir Brodlić iz OKI „Brčko“. Specijalno priznanje pripalo je Ljubiši Ristiću iz OK „Mladost“, Brčko.

 

 

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime