Profesionalni dron za Civilnu zaštitu Brčko distrikta

U sklopu Projekta prekogranične saradnje „Odgovor na vanredne situacije – SADA“ isporučen je profesionalni dron za potrebe Odjeljenja za javnu sigurnost – Odsjek civilne zaštite u Vladi Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Cilj nabavke pomenute opreme je u skladu sa Projektom „Odgovor na vanredne situacije – SADA“ sa svrhom podizanja kapaciteta i unaprjeđenje resursa Civilne zaštite Distrikta, odnosno kapaciteta Odjeljenja za javnu sigurnost u slučaju vanrednih situacija, poput katastrofalnih poplava iz 2014. godine.

- Reklama -

Dron je namijenjen za mapiranje terena, izradu 3D prikaza terena, skeniranje objekata, izračun volumena, udaljenosti, površine, prikaz nivelacije terena, pomoć pri traženju unesrećenih i sl.

Nabavka drona finansirana je sredstvima Evropske unije, odnosno kroz IPA (Instrument za pretpristupnu pomoć) fondove.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

2 komentara

  1. Brcanska kompletna inspekcija je korumpirana.Zato mi i nije cudo za jabuke a i ulje takozvano brcansko je 90 posto samo flasirano ulje kupljeno u buradima.A inspektorat gleda u nepravilnosti a izdaje pozitivna rjesenja.Brcko je to korumpirano

  2. Ma to je dron za pracenje i špijunažu gradjana i onih koji bi protestvovali ispred vlade.sve je to smisljeno a mota da je bio skup duplo nego što vredi

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime