Profesionalni dron za Civilnu zaštitu Brčko distrikta

U sklopu Projekta prekogranične saradnje „Odgovor na vanredne situacije – SADA“ isporučen je profesionalni dron za potrebe Odjeljenja za javnu sigurnost – Odsjek civilne zaštite u Vladi Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Cilj nabavke pomenute opreme je u skladu sa Projektom „Odgovor na vanredne situacije – SADA“ sa svrhom podizanja kapaciteta i unaprjeđenje resursa Civilne zaštite Distrikta, odnosno kapaciteta Odjeljenja za javnu sigurnost u slučaju vanrednih situacija, poput katastrofalnih poplava iz 2014. godine.

Dron je namijenjen za mapiranje terena, izradu 3D prikaza terena, skeniranje objekata, izračun volumena, udaljenosti, površine, prikaz nivelacije terena, pomoć pri traženju unesrećenih i sl.

Nabavka drona finansirana je sredstvima Evropske unije, odnosno kroz IPA (Instrument za pretpristupnu pomoć) fondove.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

2 komentara

  1. Brcanska kompletna inspekcija je korumpirana.Zato mi i nije cudo za jabuke a i ulje takozvano brcansko je 90 posto samo flasirano ulje kupljeno u buradima.A inspektorat gleda u nepravilnosti a izdaje pozitivna rjesenja.Brcko je to korumpirano

  2. Ma to je dron za pracenje i špijunažu gradjana i onih koji bi protestvovali ispred vlade.sve je to smisljeno a mota da je bio skup duplo nego što vredi

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime