Produženi vikend u Brčkom: Lake tjelesne povrede, pronevjera i remećenje mira - nula49.com
spot_img
spot_img

Produženi vikend u Brčkom: Lake tjelesne povrede, pronevjera i remećenje mira

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

I ovog ponedeljka donosimo vam pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

– U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH evidentirana su tri krivična djela i to dvije “Lake tjelesne povrede” iz člana 170. stav (1) i jedna “Pronevjera” iz člana 378. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

– U izvještajnom periodu evidentirana su dva događaja od dana 22.04.2023. godine kada su vlasnicima dva ugostiteljska objekta u centru grada izdati prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz člana 23. „Remećenje mira” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgode.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 23 vozača i vozila. Od toga 13 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, tri koji su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje, jednog koji je upravljao neregistrovanim vozilom, jednog jer je upravljao vozilom nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, dva vozača jer su upravljali vozilima nkon isteka važnosti potvrde o registraciji, jednog jer je upravljao preopterećenim vozilom i dvojicu koji su upravljali vozilima, a u vozačkoj dozvoli nisu imali naznačenu odgovarajuću kategoriju.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img