spot_img
spot_img

Produženi vikend u Brčkom: Četiri krivična djela i teška saobraćajna nesreća

spot_img
spot_img

I početkom ove radne sedmice, u saradnji sa Policijom Brčko distrikta, donosimo pregled značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 14.04. od 06:00 sati do 18.04.2023. godine do 06:00 sati.

KRIMINALITET:

– U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH evidentirana su četiri krivična djela imovinske prirode i to “Krađa”, “Teška krađa” i u dva navrata “Oštećenje tuđe stvari”. Kada je u pitanju krivično djelo krađe, isto se odnosi na veći broj slučajeva otuđenja registarskih tablica sa vozila naših sugrađana, u vezi čega policijski službenici intezivno provode aktivnosti na pronalasku izvršioca i potpunom razjašnjavanju motiva za izvršenje.

JAVNI RED I MIR:

– U izvještajnom periodu nije bilo zabilježenih događaja narušavanja javnog reda i mira, te je isti protekao mirno.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu dogodila se saobraćajna nezgoda sa smrtnom posljedicom u mjestu Sandići koja je prijavljena Policiji Brčko distrikta BiH dana 16.04.2023. godine u 19.25 sati. Policijski službenici su na licu mjesta utvrdili da se radi o putničkom vozilu marke „Audi” koje je udarilo u betonski stub, te da su smrtno stradala dva lica rođena 1975. i 2007. godine. Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH, koji je izlazio na lice mjesta, izvršen je uviđaj i preduzete su druge istražne aktivnosti na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima se saobraćajna nezgoda dogodila, uključujući i obdukciju.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 15 vozača i vozila. Od toga 12 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola od kojih jedan nije imao navršenu 21 godinu starosti i tri godine vozačkog iskustva, zatim dva vozača koji su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje i jedan koji je vozilom upravljao nakon isteka važnosti potvrde o registraciji.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img