spot_img
spot_img

Продужен притвор оптуженима у случају Зејћировић

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Поступивши по приједлогу Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ Основни суд у Брчком продужио је притвор Суану Халиловићу, Самиду Шабановићу, Нихаду Хукићу и Суваду Дједовићу, оптуженима за отмицу и свирепо убиство Едина Зејћировића из новембра прошле године.

Њима је трајање притвора продужено за још два мјесеца имајући у виду кривична дјела за која се терете, а која су посебно тешка с обзиром на начин извршења и посљедице и јер би, како је оцијењено, њихово пуштање на слободу резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда.

Доказана опасност од бјекства додатни је разлог за продужење притвора другооптуженом Шабановићу, који је непосредно по извршењу кривичних дјела био недоступан органима гоњења.

Тужилаштво Дистрикта током задњих мјесеци истовремено процесуира више случајева најтежих крвних деликата, који су се у врло кратком временском размаку десили на овом подручју крајем прошле и током ове године. Ради успјешног вођења кривичног поступка у казнено-поправне заводе упућен је већи број осумњичених односно оптужених лица.

Шесторица од њих оптужена су за кривична дјела убиства, од чега петорица за убиства на свиреп начин.

Поред оптужених у случају Зејћировић, за свирепо убиство оптужен је и Далибор Јовичевић* кога се терети да је почетком године ударцима тврдим предметом- дијелом аутоматске пушке лишио живота оца Славка Јовичевића, док је Душан Илић* оптужен за убиство Славена Марчете извршено аутомобилом у мају ове године.

Заступањем оптужбе у случајевима убистава Тужилаштво би током суђења могло извести више од пет стотина доказа прибављених у изузетно опсежним и сложеним истрагама окончаним у протеклих неколико мјесеци. Међу доказима су и предмети кориштени при извршењу кривичних дјела за које је Тужилаштво у оптужницама предложило трајно одузимање.

То су: аутомобил Peugeot 607, мобилни телефон и клијешта – власништво оптуженог Халиловића, те аутоматска пушка марке ЦЗ с два оквира од по тридесет метака и нож металног сјечива, за које је поднесен приједлог за одузимање од оптуженог Јовичевића. Иако није у власништву оптуженог Илића, него предузећа Зока Пластика д.о.о. Брчко, Тужилаштво је предложило одузимање и аутомобила Ауди 7, оцијенивши да то захтијевају интереси опште сигурности и морала.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img