spot_img
spot_img

Продужен притвор оптуженима у случају отмице и убиства Едина Зејћировића

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Поступивши по приједлогу Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ Основни суд у Брчком продужио је притвор Суану Халиловићу*, Самиду Шабановићу*, Нихаду Хукићу* и Суваду Дједовићу*, оптуженима за отмицу и свирепо убиство Едина Зејћировића из новембра прошле године.

Њима је трајање притвора продужено до 18. јануара наредне године, имајући у виду кривична дјела за која се терете, а која су посебно тешка с обзиром на начин извршења и посљедице.

Оцијењено је такође и да би њихово пуштање на слободу резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда. Доказана опасност од бјекства додатни је разлог за продужење притвора другооптуженом Шабановићу, који је непосредно по извршењу кривичних дјела био недоступан органима гоњења.

Подсјетимо, 8. маја ове године Тужилаштво Дистрикта подигло је оптужницу против Халиловића, Шабановића, Хукића и Дједовића, оптуживши их да су 17. новембра прошле године, по претходном договору, а након што их је првооптужени окупио, отели и потом до смрти претукли и мучили Едина Зејћировића.

Након непуних шест мјесеци истраге Тужилаштво је прикупило близу три стотине доказа за оптужницу, којом им је ставило на терет кривично дјело отмице, почињено у саставу групе, те кривично дјело убиства на свиреп начин.

За мање од три мјесеца на овом подручју извршено је још једно свирепо убиство када је почетком године, између 11. и 12. фебруара, убијен Славко Јовичевић. Сумња се да га је у његовој кући, у Брезовом Пољу Селу, ударцима тврдим предметом- аутоматском пушком усмртио син Далибор Јовичевић*.

Њему је прије неколико дана продужен притвор, а продужење притвора који би им иначе истекао 18. новембра, Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ поново је затражило и према оптуженима за отмицу и свирепо убиство Едина Зејћировића, што је суд и прихватио продуживши им притвор за још два мјесеца.

*Предузимање радњи кривичног гоњења према одређеној особи не значи да је та особа заиста и одговорна за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се правоснажном пресудом не утврди његова кривица.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img